Eu ma pun in situatia dnei Ionescu de la et.3 care a participat la AG, a votat comitetul executiv, a mai votat si cine sa fie presedinte, ma rog, i-a votat crezand ca acestia cunosc legislatia si ca vor conduce asociatia asa cum trebuie.
Eu ca proprietar nu stiu cum angajeaza presedintele, cu ce fel de contracte, pe administrator si pe femeia de serviciu. Nu este treaba mea, ma bazez in cei pe care i-am ales, ca doar au vrut si ei sa fie acolo, in conducere.
Presedintele nu m-a intrebat, nu mi-a cerut parerea asupra modului cum sa angajeze personalul.
Si ma trezesc deodata ca trebuie sa platesc amenda de la ITM pe motiv ca acele contracte de angajare nu erau legale. De ce trebuie sa platesc eu? Le-am intocmit eu? M-a intrebat cineva despre cum sa se faca aceste contracte? Nu, le-au facut de capul lor, ori necunoscand legislatia, ori ignorand-o cu buna stiinta (cum se intampla cel mai adesea).
De ce trebuie sa platesc eu, o proprietara din acel bloc, pentru greseala presedintelui de asociatie? Si macar de-ar fi fost o greseala involuntara, dar il stiu ca face numai cum vrea el, nu intreaba pe nimeni nimic, nu cere parerea nimanui!
Pana la urma m-as gandi ca o cota din amenda as plati-o in contul a ceea ce n-am platit ca si cheltuieli salariale daca ar fi fost facut CIM. Dar asta pentru ca sunt o persoana rationala. Nu sunt toti oamenii rationali si unii n-ar vrea sa plateasca pentru ca pur si simplu n-ar vrea.
Acum nu mai sunt dna Ionescu de la et.3, ci administrator sau viitor administrator la o asociatie. Stiu ca nu pot fi angajata decat cu CIM si ii spun presedintelui asta.
Mi s-a intamplat, asa ca va spun din experienta.
La o noua angajare presedinta a fost de acord, dorind sa fie in legalitate.
La cealalta asociatie unde deja eram "angajata" cu conventie civila, am insistat cateva luni bune asupra modificarii contractului. Presedintele nu voia si nu voia. La un moment dat am pus piciorul in prag si l-am anuntat ca dupa ce redactez ultima lista de intretinere, imi voi prezenta demisia. A cedat pana la urma si a facut ce trebuia sa faca, adica CIM.
Numai cine nu stie cum e sa te trezesti cu un asemenea control de la institutiile statului si sa ti se bage legitimatia sub nas, sa nu stii nici cum te mai cheama, nu numai unde sunt actele asociatiei, tu om cinstit si platitor de taxe si impozite de a doua zi cum ai primit factura, numai acela poate spune ca o amenda n-o s-o plateasca nimeni, ca statul nu are de unde sa ia banii...
Spuneti dv. @grandanat ca:
In acest topic nu incercam sa aflam cine este responsabil sau vinovat, pentru ca asta stim cu totii. Subiectul este cine plateste amenda ?!
Eu stiu ca cine e vinovatul, plateste. Sau dv. stiti altceva?