avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU PENTRU CRESTERE COPIL PANA LA 2 ANI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU PENTRU CRESTERE COPIL PANA LA 2 ANI

BUNA ZIUA
daca sotia a nascut pe 04.03.2014, este salariata dar nu poate beneficia de CCC pana la doi ani deoarece nu are stagiu de cotizare complet, din ce data poate intra sotul in concediu de crestere copil? medicul de familie a dat doar 42 zile dupa nastere
multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mitrofan emilia , utilizator 15:25, 1 Aprilie 2014
1. CCC nu este conditionat de stagiul de cotizare ci de obtinerea de venituri profesionale sau de perioade asmilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.) in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Tatal copilului poate solicita CCC dupa terminarea concediului de maternitate al mamei dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
- Daca mama copilului are numai 42 de zile de postnatal (lauzie) atunci tatal poate solicita CCC incepand cu a 43-a zi de a nasterea copilului.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului pentru cresterea copilului khrik_1977 khrik_1977 buna ziua. as dori sa ma lamuriti si pe mine. m-am angajat in data de 12.04.2011. din iulie as dori sa intru in medical pana la nastere 15.10.2011 si apoi sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil lisa-monica lisa-monica Buna seara. Lucrez pe 4 ore dar sunt si studenta. Pot renunța la servici pt a primi indemnizatia crestere copil (ca urmare a faptului ca sunt studenta) de la ... (vezi toată discuția)