avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnari pe vechiul cod penal sau pe noul cod?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnari pe vechiul cod penal sau pe noul cod?

Am primit doua condamnari de 6 luni si doua de 4 ani.Pe noul cod penal una din infractiuni pedeapsa s-a redus de la 3 ani-10 ani(unde am primit 4ani)este de la 6luni-3 ani.In concluzie:acum poate am sa am trei condamnari de 6 luni si una de 4 ani.Condamnarea definitiva va fi de 4 ani + un spor de pedeapsa?sau dupa vechiul cod 4 ani fara spor de pedeapsa?unde se aplica legea mai favorabila?
Depinde cum va aprecia judecatorul, sa faca aplicarea globala sau pe institutii autonome in raport de lege mai favorabila. De pilda, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit în sentinţa de condamnare a celor opt grei ai fotbalului românesc că vor aplica legea penală mai favorabilă după pricipiul global.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de aplicare a legii mai favorabile ContSters304069 ContSters304069 Legea mai favorabila se aplica global? Adica daca judecatorul retine o prevedere mai favorabila pentru o infractiune dintr-o anumita lege toate celelalte ... (vezi toată discuția)
Legea penala favorabila petru condamnari definitive CristinaAndreea CristinaAndreea In cazul condamnarilor definitive se merge, s-a stabilit legea penala favorabila pe institutii autonome?sau se merge pe legea globala? Ma intereseaza pentru ... (vezi toată discuția)
Intrebare contopire noul cod penal ContSters241638 ContSters241638 Conform Art. 39 ind 1 al b : \\"cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime ... (vezi toată discuția)