Buna seara. Imi poate spune cineva daca am procedat corect in urmatoarea situatie? Am terminat facultatea la zi in anul 2013 in iulie. Incepand cu luna iulie achit lunar contributia la sanatate dupa salariul minim (inca nu am loc de munca). Nu mi-am facut contract cu Casa de sanatate deoarece am celasi medic de familie la care in timpul facultatii i-am dus adeverinta de student. De cand am terminat facultatea nu am mai fost la medicul de familie, iar parintii mei care merg frecvent (au diabet), nu mi-au transmis din partea medicului de familie ca trebuie sa fac contract.Oare am presupus corect ca exista continuitate ca asigurat din timpul studiilor cu contributia din iulie pana in prezent? Va multumesc.
Nu exista continuitate deoarece in timpul studentiei aveati o asigurare de student.
Acum aveti de "muncitor"
Sunt diferite.. desi asigurarea este aceiasi.
Mergeti la casa de sanatate si faceti ctr incepand de cand platiti.
Daca dupa terminarea facultatii spuneti ca ati platit contributia la sanatate fara sa incheiati un contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate unde ati platit si in ce baza aceasta contributie?
1. Mergeti la Adm. fiscala, unde platiti contributia la sanatate, luati o adeverinta ca ati platit contributia si pe ce perioada.
2. - Apoi mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) si solicitati adeverinta de asigurat cu care va prezentati la medicul de familie.
- Sau mergeti la CJAS cu toate chitantele cu care ati platit contributia la sanatate.