avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce varsta poate iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce varsta poate iesi la pensie?

Buna seara,
Imi puteti spune la ce varsta poate iesi tata la pensie.
Are stagiu de cotizare realizat de 40 de ani 4 luni si 9 zile, din care 10 ani 5 luni si 12 zile lucrati in grupa a II-a de munca.
Este nascut pe data de 11.08.1952.

Va multumesc,

Oana
Cel mai recent răspuns: oana8385 , utilizator 10:35, 2 Aprilie 2014
Daca cei 10 ani de gr. a II a sunt in procent de 100% atunci poate iesi la pensie de limita de varsta la 63 ani.
Pensie anticipata partiala oricand ( daca iese in 11.08.2014 penalizarea va fi de 9%) Pt. pensie anticipata ii trebuie 43 ani 1 zi stagiu de cotizare ( fara armata, facultate).
Pt cei 10 ani de grupa primeste un stagiu de cotizare suplimentar de 3 luni la an, deci 30 luni, adica 2 ani si 6 luni. Stagiul lui de cotizare ar fi: 40 ani 4 luni + 2 ani 6 luni = 42 ani si 10 luni.
Multumesc pentru raspuns.

Oana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ionitaaneta ionitaaneta Sotul meu,nascut la 23 oct.1952 cu activitate in munca incepind cu 15.10.1970 si pina in prezent( in acest interval a fost a fost in armata 1an si 4 luni) ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala romanloredana romanloredana buna ziua sotul meu are 61 ani si 4 luni,42 ani lucrati din care 12 ani in grupa a 2-a. as dori sa stiu ce se intampla daca intra acum in pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata,penalizata flori54 flori54 Buna ziua!Revin cu acest subiect pt. ca acum am date concrete vizavi de acesta. Sotul meu implineste in 6sept. 60ani si 42 de ani de activitate din care 1an ... (vezi toată discuția)