avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil (Norvegia)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil (Norvegia)

in urma divortului am obtinut custodie comuna asupra copilului. Mama copilului s-a recasatorit si a plecat in Norvegia cu copilul. Actualul sot poate adopta, obtine custudia sau vreun alt drept asupra copilului in Norvegia? Ce ar trebui sa faca tatal natural pentru a nu-si pierde drepturile si obligatiile asupra copilului? Ce se intampla daca se refuza sau nu se plateste pensia alimentara ?Multumesc!
NU-și poate pierde drepturile tatăl , decât dacă ar fi decăzut din drepturile părintești, însă nu văd motive pentru așa ceva.Dacă nu se achită pensia de întreținere a minorului, tatăl poate fi executat silit sau, mai rău, să fie urmărit penal și judecat pentru infracțiunea de abandon de familie.
Cât despre adopție de către actualul soț al mamei copilului , nu poate fi înfăptuită decât cu acordul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie : japonez-roman anamaria katoh anamaria katoh bunna ziua ,am o intrebare in legatura cu adoptia fiului meu (dintr o casatorie anterioara ,tatal roman) .Actualul sot cetatian japonez poate sa imi infiieze ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil tamada tamada din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)
Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)