avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RASPUNS INTAMPINARE - ACTIUNE IN PRETENTII
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RASPUNS INTAMPINARE - ACTIUNE IN PRETENTII

Am nevoie de ajutor, am introdus o cerere de chemare in judecata pentru a recupera contravaloarea marfii livrate , nu exista contract, comanda sa executat in baza documentatiei de executie furnizata de debitoare,dupa livrare sa emis factura care nu a fost contestata in termenul scris pe factura .
Am notificat debitorul, nu am primit nici un raspuns,am recurs la mediere, nu s-au prezentat,asa ca am facut cererea de chemare in judecata la care debitorul a depus intampinare .
Precizez ca cererea de chemare in judecata a fost facuta de catre cons. juridic si semnata de catre administratorul societatii ca reprezentant legal . La cerere am anexat imputernicirea consilierului juridic care va reprezenta societatea.
In intampinare, debitorul solicita anularea cererii de chemare in judecata pe motiv ca nu am anexat si o copie legalizata de pe inscrisul doveditor al calitatii de reprezentant al administratorului societatii.
In acest moment cauza se afla in etapa procedurii prealabile primului termen de judecata , si nu am primit nici o notificare de la instanta ca mai trebuiesc depuse si alte documente.
Desi am corespondenta din care rezulta clar ca accepta creanta , acum o contesta
Unde am gresit, nu am inteles bine prevederile art.151 (2) CPC ?Cum trebuie sa procedez,anexez la raspunsul la intampinare inscrisul prevazut la art. 151(3)?
Daca considerati util pot sa postez cererea de chemare in judecata si intampinarea debitoarei poate asa vor intelege cat mai multi dintre angajatori ca un contract este mai mult decat necesar si consilierul juridic are rolul lui intr-o firma.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CAMELIA IACOB , utilizator 14:30, 2 Aprilie 2014
Si care este rolul consilierului juridic in cazul dumneavoastra, in masura in care solicitati lamuriri aici, despre o chestiune ce ar putea constitui obiectul exceptiei lipsei calitatii de reprezentant. Ma intreb cum va aparati in legatura cu caracterul cert lichid si exigibil la pretentiei.
Textul de la art. 151 alin. 2 si 3 C.p.c este foarte clar si prevede doua situatii, anume cand reclamantul sta in judecata prin reprezentantul sau legal si o alta situatie cand reclamantul sta in judecata prin consilier juridic sau avocat.
Cred ca nu am fost destul de explicita in sensul ca foarte multi aleg sa execute o comanda fara a incheia si un contract in care sa includa o clauza penala , un pact comisoriu, nici nu se gandesc sa angajeze un consilier juridic (prea multe contributii platite statului). De aceea in loc sa incheie o afacere primesc tunuri ca in cazul de fata. Nu eu sunt in cauza , poate ar trebui sa luati in calcul si situatia in care multi colegi sunt la inceput de drum, o confirmare sau infirmare din partea unui coleg cu experienta le da curaj sa mearga mai departe. Am gresit cand am pus intrebarea raspunsul d-vs. este dur, nu voi mai pune niciodata intrebari pe acest forum .
dle.Teris,
nu e frumos sa dati cu parul ..... si dvs.ati pornit de undeva, sigur nu v-ati nascut invatat. Daca vreti sa ajutati oamenii cu sfaturi pe acest forum fiti si dvs.mai tolerant .....
Va rog sa ma scuzati pentru interventie.
Bun, eu vad situatia asa:
Cererea introductiva de judecata a fost formulata de catre societate si semnata de catre reprezentantul ei legal, pana aici toate bune si frumoase. Se anexeaza o imputernicire a consilierului juridic pentru ca acesta din urma sa poata asista si reprezenta societate in fata instantei de judecata. Perfect normal, procedural si legal.
Textul de lege spune ca doar in cazul mandatarului se va depune procura in original sau copie legalizata, insa aceasta situatie este straina dosarului dumneavoastra aflat pe rolul instantei.
Puteti combate de veti dori prin raspunsul al intampinare aceasta chestiune vizavi de lipsa calitatii de reprezentant si dupa caz a nulitatii invocate de catre parat.
Sunt perfect de acord cu ce semnalati dumneavoastra, foarte multi comercianti/patroni aleg sa-si formuleze singuri acte ce in realitate ar trebui concepute de persoane specializate, consilieri, avocati, notari si tot asa. Fiecare alege sa faca dupa cum il taie capul...desigur suportand consecintele, am ajuns la ora actuala .... sa dam sfaturi si indrumari dupa ureche, dupa cum am citit noi pe net si ne-au spus vecinii fara sa deschidem o carte un cod sa rasfoim o lege.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator
Multumesc pentru interventie, asa sa gandit sa procedezeprin raspunsul la intampinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce am de facut Janoskarobi Janoskarobi Am primit o comunicare adresă mi a fost luat permisul de conducere și judecătoria mia transmis întâmpinare formulată de ipj covasna ce an de facut cineva ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant - ncpc ContSters22096 ContSters22096 cu ce poate face consilierul juridic dovada calit de reprez in sensul art 151 Noul cod de proc cvi. A redactat si semnat o cerere de chemare in judecata. este ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala administrator firma leusan leusan Daca o persoana juridica , institutie privata (peste 5000 de angajati) are consilieri juridici si departament juridic , iar administratorul acesteia semneaza ... (vezi toată discuția)