buna ziua.sunt divortata din anul 2012 cu minor in custodie totala.hotarea definitiva si irevocabila.in anul 2013 tatal mi.a deschis un proces cum ca ar fi vrut custodia comuna.eu nu am fost de acort cu asa ceva pentru ca locuiesc in spania si vroiam fata cu mine si daca as fi acceptat as fi fost la mana lui.atunci el ca sa renunta la proces mi.a ceur ca e sa dau o declaratie notariala cum ca el mi-a platit pensia alimentara pana la varsta majoratului si daca iau copilul cu mine sa il aduc in tara de doua ori pe an pe cheltuiala comuna.bine inteles ca am acceptat.acum vreau sa stiu daca acea declaratie este valabila in leg cu pensia daca e bine ca am facut asa?el de atunci nu ai mai da pensie copilului chiar daca a spus ca el ai va da in continuare pensie dar vrea sa fie asigurat ca daca prin absurd el nu poate 3 luni la ran sa-i plateasca pensia sa nu aiba probleme cu mine. el in hotarare nu are un program de vizita stabilit si as vrea sa stiu dac eu am vreo obligatie sa-i facilitez un spatiu sau ceva ca el sa vada copilul? va multumesc
Declaratia cu privire la pensia de intretinere este lovita de nulitate absoluta.
Pensia de intretinere este stabilita in raport de venitul net obtinut, dintr-un venit ce prezinta caracter de continuitate, este drept fundamental al copilului.
In cazul in care tatal, cu rea credinta,eludeaza obligatia legala ce ii incumba, timp de cel putin trei luni, acesta savarseste infractiunea omisiva de abandon de familie.
Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila a partii vatamata, impacarea partilor reprezentand un caz prin care este inlaturata raspunderea penala.
Retragerea plangerii penale prealabila, respectiv impacarea partilor sunt incidente .
Plata partiala reprezinta una dintre modalitatile predilecte prin care nu este indeplinita in mod corespunzator obligatia legala de intretinere.
Daca aceasta obligatie este , totusi, implinita, instanta de judecata va individualiza pedeapsa inchisorii prin suspendarea conditionata a executarii acesteia, legiutorul prevazand in mod expres acest caz special.
Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.
Asadar, se poate proceda si la executarea silita, poprind veniturile obtinute de catre tatal copilului.
Programul de vizitare poate fi redus, cu precadere cand tatal nu isi indeplineste obligatiile ce ii incumba.
Chiar daca veti da o declaratie notariala, pensia poate fi solicitata.
Doar dvs. stiti daca e bine sau rau.
Daca nu aveti nevoie de banii lui o puteti lasa asa pentru a evita un proces cu angajare de avocat pentru a evita probleme.
Daca nu va deranjeaza lasati lucrurile asa.
pana la urma ati dat declaratia sau nu ?
Daca ati dat-o deja, cum ati dat-o, sub semnatura privata sau autentica in fata notarului ?
Daca ati dat declaratia deja, degeaba mai intrebati acum daca e bine sau nu. In caz ca nu va plati si banuiesc ca nu va plati pensie, nu mai aveti nici cum sa ii faceti plangere penala si nici cum sa il executati silit.
El poate cere un program de vizita, vizita ce se poate desfasura la dvs sau la el in Romania.
eu nu am nevoie de banii lui.dar vroiam sa stiu ce valoare are acea declaratie pe viitor.in momentul in care copilul va cere explicatii.cel care deschide procese este el,nu eu
declaratia este data in fata notarului.eu nu am neviie de banii lui.nu vreau decat sa fiu lasata in pace sa-mi cresc copilul.el este tot timpul cu dechidere de procese.in legatura cu vizita el trebuie sa ceara un program de vizita in momentul in care nu ajungem la un nomitor comun.su pot sa-l stanilesc eu si el sa se conformeze?