avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizite in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizite in strainatate

buna ziua.sunt divortata din anul 2012 cu minor in custodie totala.hotarea definitiva si irevocabila.in anul 2013 tatal mi.a deschis un proces cum ca ar fi vrut custodia comuna.eu nu am fost de acort cu asa ceva pentru ca locuiesc in spania si vroiam fata cu mine si daca as fi acceptat as fi fost la mana lui.atunci el ca sa renunta la proces mi.a ceur ca e sa dau o declaratie notariala cum ca el mi-a platit pensia alimentara pana la varsta majoratului si daca iau copilul cu mine sa il aduc in tara de doua ori pe an pe cheltuiala comuna.bine inteles ca am acceptat.acum vreau sa stiu daca acea declaratie este valabila in leg cu pensia daca e bine ca am facut asa?el de atunci nu ai mai da pensie copilului chiar daca a spus ca el ai va da in continuare pensie dar vrea sa fie asigurat ca daca prin absurd el nu poate 3 luni la ran sa-i plateasca pensia sa nu aiba probleme cu mine. el in hotarare nu are un program de vizita stabilit si as vrea sa stiu dac eu am vreo obligatie sa-i facilitez un spatiu sau ceva ca el sa vada copilul? va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:38, 3 Aprilie 2014
Pai ce valoare sa aiba.. aia care ati declarat-o, ca ati incasat pensia. Ce explicatii sa ceara copilul ?
Daca ii veti reprosa lui ca tata sau ii veti spune peste ani copilului ca taica-su n-a platit pensie, vine tata si va flutura declaratia, iar drepturile lui raman intacte, de obligatie, l-ati scutit dvs.
Daca nu va intelegeti asupra programului de vizita, programul il va stabili instanta dupa ce desigur, ii va asculta ( personal sau prin comisie rogatorie in tara unde va aflati) pe parinti si pe copil daca e marisor.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Deci, dvs ati declarat ca ati primit pensia in avans pana la majorat - ce sa va mai plateasca?
El poate deschide proces pentru autoritate comuna in continuare (ceea ce nu inseamna ca veti fi la mana lui, pentru ca in acelasi proces puteti stabili domiciliul copilului acolo in Spania si cereati sa se specifice in hotarare acest lucru pentru a putea parasi Romania cu destinatia Spania).
La fel poate deschide si proces pentru stabilirea programului de relatii personale, daca nu este de acord cu cel propus de dvs. Nu merge cu dvs stabiliti programul si el se conformeaza, adica daca nu vrea - nu se conformeaza, ci va conformati amandoi hotararii judecatoresti ce se va da.
In prezent ce program aveti in ultima hotarare judecatoreasca ramasa definitiva?

Banuiesc ca puteti anula declaratia data la notar. (dar cand ati dat-o n-ati avut nici un gand relativ la faptul ca dati o declaratie falsa? sau chiar v-a platit o suma ca pensie de intretinere? )
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
mirebire, utilizator
micky10 a scris:

declaratia este data in fata notarului.eu nu am neviie de banii lui.nu vreau decat sa fiu lasata in pace sa-mi cresc copilul.el este tot timpul cu dechidere de procese.in legatura cu vizita el trebuie sa ceara un program de vizita in momentul in care nu ajungem la un nomitor comun.su pot sa-l stanilesc eu si el sa se conformeze?

Daca nu aveti nevoie de bani v-am raspuns...

Daca deschide el proces va puteti judeca si sa deschideti si dvs. proces si sa dovediti ca nu ati primit banii.
Nulitatea e posibil sa nu prea va ajute daca nu veti dovedi ca nu ati primit banii.
Va fi un proces extrem de dificil dar nici lui nu i-ar conveni un proces.
La amandoi nu va convine un proces si aceasta ar fi ideea de retinut...deoarece un proces ar mai atrage un proces...
In hotararea de acum nu este nici un program stabilit.el a vazut fata si a luato cand a vrut.nu a fost nici un fel de problema pt ca era in Ro.el mie nu mi-a dat nici un ban.practic a fost o declaratie falsa.a fost conditia impusa de el ca sa incheie procesul de custodie comuna.si eu am acceptat pt ca nu vreau sa avem custodia comuna pt ca el nu ar fi accetat niciodata sa iau fata cu mine.si nu din dragoste pt copil...eu singurul lucru pe care il vreau este daca se poate face ceva pt ca el sa nu stea toata ziua cu deschideri de procese peste procese...fata este foarte bine crescuta la mine!!!! Si lucru ecesta este verificat in permanenta!!!!
Daca exista custodie comuna e posibil sa nu mai iesiti din tara cu minorul fara acordul lui.
Nu ati avut avocat care sa va sfatuiasca?
Mergeti la avocat cu tot ce aveti ca sa va lamuriti.
Daca nu aveti domiciliul minorului in Spania nu cred ca veti mai iesi din tara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa despartirea concubinilor marla1 marla1 buna ziua. am trait in concubinaj cu tatal copilului meu, dar ulterior ne-am despartit. Am obtinut hotarare judecatoreasca pt incredintare minor si pensie ... (vezi toată discuția)