avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare auto

Buna ziua,
Detin o masina la care am platit taxa de prima inmatriculare.Asigurarea auto pe an ma costa 800 ron pt ca nu am impliniti 30 de ani.
Intrebarea mea este cum ar fi mai simplu sa donez masina pe numele tatalui meu sau sa fac cu el contract de vanzare-cumparare pt a mai scuti la asigurare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 21:16, 6 Aprilie 2014
Contract de vanzare-cumparare pe numele tatalui dvs. si schimbarea certificatului de inmatriculare.
Aurelia60 a scris:

Buna ziua,
Detin o masina la care am platit taxa de prima inmatriculare.Asigurarea auto pe an ma costa 800 ron pt ca nu am impliniti 30 de ani.
Intrebarea mea este cum ar fi mai simplu sa donez masina pe numele tatalui meu sau sa fac cu el contract de vanzare-cumparare pt a mai scuti la asigurare?
Multumesc!

Puteti sa faceti doar contract de vanzare cumparare dar este fosbil ca la un control al Politiei sa se retina talonul daca nu a fost finalizata transcrierea actelor in max 30 de zile. In cazul acesta veti fi obligat sa inmatriculati masina pe numele tatalui si posibil sa trebuiasca platit si timbrul de mediu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto noua?? georgescucatalin87 georgescucatalin87 Buna ziua...Spuneti-mi si mie va rog mult ce pot sa fac? Vreau sa plec din tara si sa cedez masina personala tatalui meu numai ca trebuie sa platesc taxa noua ... (vezi toată discuția)
Transcriere masina andreyskysky andreyskysky buna ziua . Am 24 de ani si doresc transcrierea masinii dupa numele meu pe numele tatalui pt ca RCA este f mare.INTREBARI- 1 daca tatal nu are carnet pot ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)