avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transcriere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transcriere masina

buna ziua . Am 24 de ani si doresc transcrierea masinii dupa numele meu pe numele tatalui pt ca RCA este f mare.INTREBARI- 1 daca tatal nu are carnet pot transcrie masina pe numenele lui ? 2- cat ar costa transcrierea ? 3- la transcriere se mai plateste si acea taxa de timbru de cateva sute de euro ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 14:03, 5 Februarie 2015
1. Proprietatea nu are nici o legatura cu lipsa/existenta permisului de conducere. Totusi dupa ce faci actele pe tatal tau trebuie sa-ti transmita folosinta printr-un contract de comodat.
2. Costa doar cat cere biroul de copiat acte - 30 - 40 de lei.
3. Timbrul de mediu se plateste daca nu a fost platita taxa de prima inmatriculare/taxa de poluare sau daca au fost recuperate aceste taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu auto Georgianavoicu Georgianavoicu Buna ziua, Detin o masina Citroen, achizitionata in 2011 (masina a fost inmatriculata prima data in Ianuarie 2008), pentru care la momentul respectiv nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire masina felicika felicika In urma succesiunii dupa tatal meu am renuntat si eu si fratii mei la masina mostenita in favoarea mamei. Masina este veche din 1974 si nu circula ... (vezi toată discuția)
Taxa auto noua?? georgescucatalin87 georgescucatalin87 Buna ziua...Spuneti-mi si mie va rog mult ce pot sa fac? Vreau sa plec din tara si sa cedez masina personala tatalui meu numai ca trebuie sa platesc taxa noua ... (vezi toată discuția)