avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune...

Buna ziuna !
As avea si eu o intrebare in legatura cu o problema legata de o succesiune .
Situatia este urmatoarea :
-tatal meu a avut grije de o matuse,de pe partea mamei lui (mama lui este sora sotului matusii ), timp de 10 ani .
-sotul matusii a decedat acum 20 ani iar succesiunea nu a avut loc.
-in urma cu 1 an a murit si matusa , nu a apucat sa lase testament sau acte tatalui meu.
-succesiunea urmeaza sa o faca verisorii matusii .(am intrebat la mai multi notari si ei ar fi singurii la succesiune )
Exista vreo posibilitate sa intre si tatal meu la succesiune ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:48, 4 Aprilie 2014
Daca ati fost rude dupa sotul dansei si dupa dansul nu s-a dezbatut succesiunea acum se vor dezbate ambele, asa ca daca dansa cu sotul nu a avut copii, din partea de bunuri care erau ale sotului ar trebui sa aiba sora(mama tatalui) o parte, deoarece legal vine la mostenire impreuna cu sotia supravietuitoare(daca a decedat inaintea matusii cum ati scris!) Joha eu asa vad lucrurile, e corect? Nu are drept dupa matusa dar are drept dupa sotul ei (unchiul) si rudele matusii trebuie sa dezbata succesiunea si dupa sotul ei, nu?
Nu doar cheltuielile de înmormîntare constituie datorii ale succesiunii, ci şi eventualele datorii rezultate din gestiunea de afaceri sau din îmbogăţirea fără justă cauză.

Prin urmare, dacă tatăl dumneavoastră poate dovedi existenţa unor acte încheiate în temeiul gestiunii de afaceri sau existenţa unor situaţii în urma cărora a survenit o îmbogăţire fără justă cauză a patrimoniului defunctei, sub rezerva împlinirii prescripţiei extinctive, va putea solicita înscrierea creanţelor sale în masa succesorală şi plata lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament- moștenire.buna ziua, am o mătusa care au făcut testament la notariat ... Micy Micy Buna ziua, am o mătusa care au făcut testament la notariat pentru a lăsa averea pe soț și invers, și soțul a făcut testament în favoarea soției. Ei ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)