avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procent mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procent mostenire

buna ziua. tata a murit si am ramas eu , mama si o sora , ce procentaj are fiecar din totalul averii? multumesc!
Cel mai recent răspuns: cobras28 , utilizator 18:54, 2 Aprilie 2014
Mama 2/8 , dvs 3/8 si sora 3/8
Ca sa intelegeti cum e cu matematica asta......si cu cotele......
Mama sau sotia supraviuetuitoare are 1/4 din masa succesorala iar copii au impreuna 3/4.
Daca sunt doi copii ca in cazul dvs 3/4 se imparte la 1/2 adica 3/8 fiecare caci matematica de clasa a 5 a spune cum se impart fractiile adica 3/4x/1/2.
Buuunnnn! Daca am aflat cat iau copii adica 3/8 fiecare si stim ca sotia are 1/4 frumos este sa aducem la acelasi numitor comun si cota sotiei adica patru sa l facem 8 cum il putem face amplificand fractia cu 2 si atunci Minune !...ne iese 2/8.
Asadar mergeti la notarul care v a spus alte minunatii si spuneti i ca sunt de acord ca totul este relativ dar pana sa demonstram ca 1+1 fac 3 , sa ramanem zic la matematica clasica ....

Avand cotele astea de mostenire , mostenitorii pot efectua partajul ulterior. Adica nu sa impartiti cu drujba frigiderul ca poate asa v a zis notarul la care ati poposit, ci fie sa l primeasca unul din mostenitori si sa le dea celorlalti niste bani care se numesc sulta sau sa vindeti frigiderul si sa luati banii si sa i impartiti conform cotelor mostenite. Acelasi lucru s ar intampla cu o casa.......

Acum filtrati ce v am scris aici si vedeti daca sunt sigura sau nu...
va multumesc frumos. mama mea e profesoara de matematica si vad ca ''se pricepe'' sa piarda niste numere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
M-am incurcat in fractii ContSters344024 ContSters344024 am doi morti..primul sotul si..apoi sotia supravietuitoare impart un titlu pe legea 18 de pe urma sotului si tre sa dezbat mostenirile pe prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune in doua cazuri aproape indentice. nechitaconst nechitaconst matusa sora tatalui meu a decedat in 2010 neavand copii succesiunea s-a facut in favoarea tatalui meu si fratele lui unchiul meu, ei fiind singuri succesori de ... (vezi toată discuția)