avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denuntare calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denuntare calomnioasa

Unu. La data de … a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel … plângerea formulată de numita C. A. prin care acesta a solicitat efectuarea de cercetări faţă de avocatul G sub aspectul savarşirii ,„fracţiunilor de "Fals intelectual" şi 'Uz de fals’, întrucât prin
„întâmpinarea depusă la data de …, în dosarul nr. … al Tribunalului A. aflat în judecatã recursului promovat, de subsemnata, domnul avocat a susţinut, cã am afirmat în recursul meu ca mi-am schimbat domiciliul în timpul procesului şi că actele de procedură nu mi-au fost comunicate la noul domiciliu. Acest fapt este nereal. Eu nu mi-am schimbat domiciliul în perioda litigiului respectiv şi nu am făcut această afirmaţie în recursul meu. Faptul afirmat de domnul avocat este necorespunzător adevărului şi mă prejudiciază fiind posibil să inducă in eroare instanta de recurs„

Doi. Din cuprinsul actului de sesizare şi al actelor anexate rezultă faptul că pe rolul judecatoriei G. a fost înregistrată, sub numărul… din data de … cererea de chemare în judecatã a Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor P. împotriva mai multor intimaţi printre care şi numita C. A.
Prin sentinta civilă numărul … din … octombrie 2009, instanţa de judecata a hotărât următoarele:
"Respinge excepţia autorităţii de lucru judecat invocată de pârâta C. A. Admite acţiunea formulată de reclamanta Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor P. împotriva pârâţilor C. A.

Trei. Impotriva acestei soluţii la data de 19-12-2013 a declarat recurs numita C. A., iar Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor P. a formulat întâmpinare, prin avocat G. În cuprinsul întâmpinării avocatul G. A., solicitând respingerea recursului, a indicat motivele de respingere, între ele regăsindu-se şi cele in privinţa cărora petenta condideră că întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor indicate în plângere.
Având în vedere cele de mai sus, fără a intra pe fondul cauzei, urmeaza sa se dispună clasarea … Astfel, infracţiunea de „Fals intelectual” nu poate fi săvârşită decât de un funcţionar public, calitate pe care avocatul G. nu o are. etc.
Patru. Probabil ca va ziceti ca sunt destui nebuni si oameni ranchiunosi pe lumea asta si ca o astfel de plangere face parte dintre riscurile profesiei. Asa-i! Insa acum urmeaza partea tare. Sunteti pregatiti? Ok! Persoana care a formulat plangerea a exercitat peste 30 de ani o profesie juridica de mare raspundere si este doctor in drept si titularul catedrei de drept procesual civil de la o cunoscuta universitate.
Cinci. Daca nu v-ati revenit din soc si va ganditi ca ma tin de bancuri de 2 aprilie, va inselati. Toata povestea aceasta care pare iesita dintr-o colaborare a lui Caragiale cu Kafka este cat se poate de adevarata. Stiti la ce ma gandesc acum? Saracii studenti!
Sase. Cu toate ca avocatului in discutie ii este lene si greata si lehamite (c-asa-i el, cam comod) si ca solutia parchetului a fost data aproape imediat si fara niciun deranj pentru el (plangerea a fost formulata in 17-03-2014 iar solutia parchetului a fost data in 21-03-2014) poate ca ar trebui facuta o plangere penala. Voi, ce parere aveti?

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
este evident..pe noul cod inducerea in eroare a organelor judiciare constituie infractiune

insa este irelevant atata timp cat plangerea penala vizeaza sustinerile scrise sau orale ale avocatului intr-o procedura judiciara

"regresul" avocatului formuland denunt calomnios este ...discutabil. daca nu neintemeiat interpretand planegea impotriva avocatului ca o aparare
:"> Am citit in dunga. Scuze, Adalbert. Eu am inteles ca domnul cu studii juridice este chiar avocatul impotriva caruia s-a facut plangere penala.
E, in cazul asta, nu se poate prevala dl. profesor ca nu a stiut ce face. Eu zic ca merge plangerea. Clar a stiut ca situatia nu e reala. Daca un profesor de drept nu stie, atunci cine?
Nu am inteles care ar fi motivul pentru denunt calomnios.
Doar daca a mintit cu ceva in plangerea sa si numai daca plangerea ar fi avut aptitudinea de a atrage raspunderea penala ar fi putut avea succes plangerea penala pentru denunt calomnios.

Or, nefiind vorba de reclamarea unei infractiuni nu exista nici denunt calomnios.

Spre exemplu, daca X scrie la politie ca avocatul G a prins peste dar a mintit ca a prins peste nu inseamna ca a comis infractiunea de denunt calomnios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procuror corupt griffindolph griffindolph A tegiversat un dosar timp de 3 ani (intr-un proces in care au aparut alte 4 dosare). M-am chinuit 2 ani doar ca sa aratam cine este petentul ( plangere ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios AIAIOANA AIAIOANA Am doua colege care mi-au facut plangere penala pt.inselaciune,fals si uz de fals.Dupa toate cercetarile s-a demonstrat ca nu este asa si am primit de la ... (vezi toată discuția)