avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc

Am o intrebare la care nu gasesc raspuns si ajutor nicicum si la care va rog sa binevoiti sa-mi raspundeti.
Eu sunt debitor intr-un caz de executare silita. Nu o sa expun aici cate nedreptati mi s-au facut, eu fiind plecata din tara cu aproximativ 7 ani in urma, si neavand posibilitatea sa urmaresc indeaproape tot ce s-a intamplat. Prin urmare s-a dat o hotarare de executare silita. Nu m-am opus si am fost de la bun inceput cooperanta in ideia de a scapa de stress si griji. Am contactat un executor pe care l-am platit, urmand ca acesta sa se ocupe de caz. Acesta a instiintat creditorul iar acesta din urma a refuzat sa se prezinte sa-si recupereze bunurile dorind sa-si angajeze un alt executor,ceiace a si facut. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca eu deja am platit un executor trebuie sa-l mai platesc si pe cel angajat de creditor?
El sustine ca l-a contactat inaintea mea dar eu nu am fost instiintata decat dupa ce acesta nu s-a prezentat la data stabilita de executorul angajat de mine.
Mentionez ca pentru mine nu conta cine este executor si nu ma deranja dar mi se pare nedrept ca eu sa platesc doi executori. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 16:20, 8 Aprilie 2014
Singurul lucru pe care il puteti face e sa contestati executarea.
Incerc sa va explic cazul meu cat mai succint pentru a primi raspunsul corect de la dvs.Am calitatea de debitor in urma unei hot.judec.definitive si irevoc.din dec.2013.Pe parcursul procesului toata corespondenta mergea la avocat pentru ca eu sunt in strainatate.In casa parintilor,decedati amandoi,care se afla langa casa mea, am permis unei familii sa locuiasca si sa supravegheze pe cat se poate casa si bunurile mele implicit casa in care ei locuiesc. Ei nu fac parte din familia noastra, este preot in sat si ne-am intalnit decat de trei ori.Sa revin la subiect.Ca debitor a trebuit sa-i dau creditorului o suma de bani,utilaje agricole si asazise lucruri personale,lucruri care intre timp s-au furat ,unele nici nu au existat dar care a trebuit sa le platesc contravaloarea.Pe motiv ca nu sunt in tara si a fost iarna(zapada ,vreme rea) imposibil omeneste sa-si ia lucrurile am asteptat si nu am contactat un executor pana pe la sfarsitul lui februarie.Am imputernicit o cunostinta sa mearga la executorul pe care l-am gasit pe internet si contactat telfonic de mine,care a preluat hotararea jud.si expertizele necesare de la avocat, a platit 500 ron.si a semnat contractul.In momentul cand creditorul a primit instiintarea de la executor,a contactat un altul refuzand sa se prezinte la termen.Cu doua zile inainte de termen am aflat ca a-si fi primit o scrisoare pe care postasul a returnat-o cu mentiunea,,plecata in strainatate.La term.stabilit respectiv 17 martie persoana imputernicita. de mine s-a prezentat la executor ,a depus la banca in numele creditorului suma conform hot.jud.si s-a incheiat un proces verbal.Creditorul neprezentandu-se. Aici treaba executorului angajat de mine practic s-a incheiat spunand ca eu pot sa ma adresez in instanta cu procesul verbal.De asa ceva am eu nevoie cand sant departe de casa?! Pe 31 martie primesc telef. de la fam. preotului cum ca la strada asteapta credirorul cu un executor si politia.Am cerut sa vorbesc cu executorul si le-am permis sa intre in curte si sa-si ia lucrurile cu toate ca eu nu am avut cunostinta de ,,vizita,, Mai mult a spus ca eu sunt obligata sa platesc expertiza pe motivul ca el a fost contactat primul.De unde stiu eu lucrul acesta? Doar pe vorbe?Pot cere o dovada in acest sens? Si cui? La inventarierea bunurilor s-a regasit si un obiect declarat de creditor expertului ca fiind lipsa (eu nu am fost la acele expertize) iar eu l-am platit si el si l-a insusit(99 ron) Executorul a spus ca poate v-a tine cont la final cand eu va trebui sa suport costurile expertizei. Mentionez ca am cerut sa-mi trimita o copie a procesului verbal pe mail si desi mi-a dat adresa si a promis ca trimite nu a facut-o inca.L-am contactat din nou pentru explicatii si mi-a raspuns :Buna ziua

Nu putem discuta de actele de executare pe email, daca aveti avocat si intentionati altceva va rog sa –l imputerniciti si voi discuta in aceste conditii numai cu dansul, sau cu dvs cand veti fi prezenta.

Incheiem in acest moment orice convorbire telefonica sau pe email intrucat nu se asigura confidentialitatea si sunt interpretari care nu au nicio legatura cu actele din dosar, dvs fiind debitor in dosarul meu. Intrebarea mea la dvs.Ce am de facut.?Sper intr-un raspuns pe intelesul meu.
Bună ziua. Unde se depune contestatia la executare in speța de mai sus?
Sunt in aceeași situație.
Cu multe mulțumiri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut cu garantie ajuns in faza de executare silita. deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Soacra mea, a luat un imprumut in suma de 25000 euro (de la un camatar) pentru care a garantat cu un teren in suprafata de 5800 mp. Ajuns la ... (vezi toată discuția)
Situatie speciala brendissima brendissima Un locatar-proprietar a facut reparatii la acoperis, pe partea deasupra sa, el stand la etajul 4. Platind aceste reparatii, a obtinut hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil kinezu kinezu Buna ziua!Am sa expun cat mai pe scurt posibil situata in care ma aflu in speranta gasirii unor raspunsuri.In decembrie 2007 am incheiat un antecontract pt ... (vezi toată discuția)