avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - furt, suspectul prieten pe Facebook cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - furt, suspectul prieten pe Facebook cu politistul anchetator

In urma unui furt , am indicat cu aproximatie de 70 % autorul , am furnizat probe care al incriminau pe autor , dar nu stiu cum s-a instrumentat cazul meu , fiindca la sfirsitul anchetei autorul este nevinovat , cu toate ca probele dovedesc implicarea acestuia in furt . Bun....M-am consolat cu faptul ca voi ramine cu paguba de 6000 euro, dar....aici vine surpriza. Intrind accidental pe profilul de facebook al politistului care a anchetat furtul , am constatat ca presupusii autori , care au fost anchetati de catre acesta , in speta , o familie de romi , sunt prieteni ai acestuia pe profilul sau .Va rog frumos sa-mi dati un sfat , cam ce a-r trebui eu sa fac , fiindca daca m-am impacat cu ideea ca autorii vor ramane nedepistati , nu pot sa ma impac cu ideea ,ca suspectii sunt prietenii politistului care i-a anchetat . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florin971 , utilizator 12:41, 9 Aprilie 2014
Eu cred că, dacă ar fi să se ia în considerare faptul că polițistul și autorul faptei sunt prieteni pe fb, ar trebui analizat dacă erau deja prieteni la momentul demarării anchetei, și deci se cunoșteau dianinte, lucru ce poate conduce la suspiciunea că polițistul a fost părtinitor în rezolvarea dosarului. Însă și invers, s-ar putea naște suspiciunea, dacă cei doi au devenit prieteni ulterior emiterii soluției...o fi primit ceva domnul polițist de la autor? Fb înregistrerează de obicei data la care utilizatorii,, se împrietenesc,,.
Nu este mai puțin adevărat nici faptul că se poate ca cineva să aibă în lista sa de fb câteva sute de persoane, pe care efectiv să nu le cunoască și nici să nu știe pe cine are în listă.
Pentru a se putea invoca această suspiciune, s-ar putea face pe calea plângerii la procurorul ierarhic și chiar la instanță. Nu este cert că a o astfel de acuzație ar putea fi luată în considerare, ci mai degrabă alte motive prin care să se dovedească netemeinicia soluției.
florin971 a scris:

In urma unui furt , am indicat cu aproximatie de 70 % autorul ,
.

Imi pare rau, autorul e stabilit ulterior de cei in drept pe baza probelor

florin971 a scris:

am furnizat probe care al incriminau pe autor , dar nu stiu cum s-a instrumentat cazul meu , fiindca la sfirsitul anchetei autorul este nevinovat , cu toate ca probele dovedesc implicarea acestuia in furt
.

Ati furnizat probe.... Da.Si probabil ca au fost verificate, si nu corespund. Si "probele dovedesc implicarea...." spune cine? Organele de ancheta sau e concluzia dvs? Mai departe.......Care sfarsitul anchetei? Ati primit scris ca a fost stabilit sau nu, vinovatul?

florin971 a scris:

Bun....M-am consolat cu faptul ca voi ramine cu paguba de 6000 euro, dar....aici vine surpriza. Intrind accidental pe profilul de facebook al politistului care a anchetat furtul , am constatat ca presupusii autori , care au fost anchetati de catre acesta , in speta , o familie de romi , sunt prieteni ai acestuia pe profilul sau .Va rog frumos sa-mi dati un sfat , cam ce a-r trebui eu sa fac , fiindca daca m-am impacat cu ideea ca autorii vor ramane nedepistati , nu pot sa ma impac cu ideea ,ca suspectii sunt prietenii politistului care i-a anchetat . Va multumesc

Eu am 300 de prieteni pe fb . recunosc ca doar cu maxim 50 din ei am baut macar o bere.Si ar mai fi ceva. E deranjant ce zic dar e real. Organele de ancheta pot lua in calcul si ca plangerea ar putea fi nefondata.Adica nu e vorba de nici un furt,ci doar le puneti bete in roate la respectivii romi. Zic si eu....... e doar parerea mea! Zile bune!!!

respectivul politist are 50 de prieteni in lista , iar cu unul dintre cumnatii presupusilor autori ,are postate fotografii intr-un club de noapte . Bineinteles in timpul liber

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar inchis ! ContSters327384 ContSters327384 Dupa cum am mai spus ... Mi s-a spart contul de facebook ... daosarul a ajuns la parchet .. unde azi primi vestea ... ca dosarul s-a inchis in lipsa de probe ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Cum aflu ca i s-a dat amenda? danaa1 danaa1 In urma cu 2 luni, am sesizat politia pentru faptul ca vecinii mei au furat lemne din padurea din apropierea casei mele. S-a facut ancheta, iar la finalul ... (vezi toată discuția)