avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum aflu ca i s-a dat amenda?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum aflu ca i s-a dat amenda?

In urma cu 2 luni, am sesizat politia pentru faptul ca vecinii mei au furat lemne din padurea din apropierea casei mele. S-a facut ancheta, iar la finalul cercetarilor, mi s-a adus la cunostinta ca vecinii au fost amendati cu o anumita suma pentru furt.

Acum zilele acestea, am aflat ca politistul care a efectuat cercetarile, ar fi in relatii de prietenie cu o ruda de-a vecinilor mei care au furat lemne, iar in acest caz, banuiesc ca vecinii nu au fost pusi sa plateasca amenda, chiar daca in procesul verbal al politistului scria ca s-a dat amenda.

In acest caz, cum pot afla daca s-a dat amenda sau nu?
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 20:45, 22 Martie 2016
Este o diferenta semnificativa intre obligatiile impuse prin PV contraventie,suspiciunile si banuielile dv
Daca in PV este constatata si consemnata contraventie si a fost aplicata sanctiunea amenzii ,
contravenientul are posibilitatea sa nu achite amenda numai in cazul in care obtine hotarare judecatoreasca definitiva care sa dispuna anularea PV
Chiar daca initial contravenientul isi asuma responsabilitatea sa nu achite in termen amenda aplicata,emitentul ,in final va declina responsabilitatea recuperarii amenzii in favoarea autoritatii fiscale teritoriale,care pentru recuperare debit in evidenta ,poate dispune inclusiv executarea silita a debitorului
Pe mine ma deranjeaza faptul ca amenda a fost scrisa doar in p.v. scris de politist, si suspectez ca amenda scrisa in p.v. e doar o facatura, pe care ulterior banuiesc ca acel p.v. politistul l-a rupt, iar amenda nu s-a aplicat pentru vecinii care au furat lemne.
Cum pot afla ca politistul a respectat legea si nu a abuzat in serviciu prin favorizarea hotilor de lemne?
Din cate am inteles, nu li s-a intocmit dosar penal pentru ca in opinia politistului furtul acelor lemne nu a fost o mare infractiune, asa s-a trecut doar la aplicarea unei amenzi, dar cum aflu ca politistul nu a favorizat pe vecinii care au furat lemne?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
danaa1, utilizator
Dvs trebuia sa depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de furt, iar organul de urmarire penala era obligat sa dispuna o solutie, chiar si in situatia in care constata ca fapta nu e prevazuta de legea penala. Impotriva solutiei dvs aveati cai de atac.
patrascu razvan a scris:

Dvs trebuia sa depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de furt, iar organul de urmarire penala era obligat sa dispuna o solutie, chiar si in situatia in care constata ca fapta nu e prevazuta de legea penala. Impotriva solutiei dvs aveati cai de atac.



Nu cred ca se putea proceda asa, nu puteam sa depun plangere penala, deoarece padurea din apropierea casei mele nu este proprietatea mea, ci a statului. Eu doar am sesizat politia locala. Ce puteam face mai mult de atat? Plangere penala se putea face doar daca padurea era proprietatea mea.

Apropo, procesul verbal a fost intocmit pe o simpla coala, nu a fost nici un proces verbal de contraventie plata amenda de tip tipizat asa cum exista la p.v. de amenda data la soferi.
Atunci, denunt trebuia sa depuneti.

Alte discuții în legătură

Calea de atac Narcisa_ Narcisa_ un hot a intrat in padure sa fure lemne, a si taiat cateva lemne nemarcate. Am sesizat politia, iar in urma cercetarilor, acestia i-au dat amenda de ... (vezi toată discuția)
Refuzul primirii procesului verbal: consecinte simona lorenada ghimpau simona lorenada ghimpau Ordonanta nr. 2/2001 (actualizata), privind regimul juridic al ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu tot60 tot60 Dupa ce un amic, a fost legitimat de un politist de la I..J.P, ia trecut datele de identitate in carnetel si a plecat. Probabil dupa ce a ajuns la birou, ... (vezi toată discuția)