avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum aflu ca i s-a dat amenda?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum aflu ca i s-a dat amenda?

In urma cu 2 luni, am sesizat politia pentru faptul ca vecinii mei au furat lemne din padurea din apropierea casei mele. S-a facut ancheta, iar la finalul cercetarilor, mi s-a adus la cunostinta ca vecinii au fost amendati cu o anumita suma pentru furt.

Acum zilele acestea, am aflat ca politistul care a efectuat cercetarile, ar fi in relatii de prietenie cu o ruda de-a vecinilor mei care au furat lemne, iar in acest caz, banuiesc ca vecinii nu au fost pusi sa plateasca amenda, chiar daca in procesul verbal al politistului scria ca s-a dat amenda.

In acest caz, cum pot afla daca s-a dat amenda sau nu?
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 20:45, 22 Martie 2016
patrascu razvan a scris:

Atunci, denunt trebuia sa depuneti.

,,Denuntul'' nu este acelasi lucru cu ,,a sesiza'' ? Exista o diferenta?

Eu am sesizat politia locala, s-a facut ancheta, dar revin din nou cu intrebarea: De unde stiu ca politistul a aplicat amenda catre vecinii care au furat lemne, si nu doar a scris un p.v., pe care ulterior ar putea sa-l rupa fara ca vecinii sa mai fie nevoiti sa plateasca amenda?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
danaa1, utilizator
Organele de urmărire penală sunt sesizate prin plângere sau denunţ, sesizarea trebuie sa indeplinesca anumite conditii de fond şi formă. Presupun ca dvs ati depus o simpla petitie care nu a fost incadrata la penal.
o sesizare cu privire la taierea ilegala a unor arbori nu poate fi incadrata la penal?
Petitia depusa de mina a fost sesizare care in opinia mea consider ca este similiar cu un denunt, in rest era de datoria organelor judiciare sa verifice cele sesizate de mine ca apoi politistul sa incadreze fapta penala.

Eu inca doresc sa stiu, cum se poate afla daca amenda a fost aplicata intr-adevar, sau doar s-a spus asa simplu, ca apoi sa se stearga, fara ca amenda sa fi fost aplicata in mod serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac Narcisa_ Narcisa_ un hot a intrat in padure sa fure lemne, a si taiat cateva lemne nemarcate. Am sesizat politia, iar in urma cercetarilor, acestia i-au dat amenda de ... (vezi toată discuția)
Refuzul primirii procesului verbal: consecinte simona lorenada ghimpau simona lorenada ghimpau Ordonanta nr. 2/2001 (actualizata), privind regimul juridic al ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu tot60 tot60 Dupa ce un amic, a fost legitimat de un politist de la I..J.P, ia trecut datele de identitate in carnetel si a plecat. Probabil dupa ce a ajuns la birou, ... (vezi toată discuția)