avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu si contributie catre minor, din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu si contributie catre minor, din dorinta acestuia de a locui cu celalalt parinte

Buna ziua,
In urma divortului pe cale amiabila(mediator) ce a avut loc in 2012, minorul este dat in ingrijirea mamei cu acordul ca ambii parinti sa se ocupe de educatia acestuia, tatal contribuind cu plata pensiei alimentare.In act, s-a convenit ca bunurile sa ramana la tata, urmand a locui impreuna in acelasi imobil(mama, tata, copil), dar a fost doar o intelegere astfel ca dupa pronuntarea divortului mama si copilul au schimbat domiciliul mutandu-se in alt oras. La ora actuala, copilul cere sa locuiasca alaturi de tata, iar mama sa ii plateasca pensia alimentara.
Va rog sa imi explicati si mie cum se procedeaza intr-o situatie ca aceasta!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:38, 6 Aprilie 2014
Daca exista intelegere nu e nevoie de nimic. Daca parintii nu se inteleg, tata va trebui sa apeleze la instanta, sa ceara ca domiciliul copilului sa fie la el si ca mama sa platesca pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor vladgrigoras vladgrigoras Buna ziua, Am sa incerc sa prezint pe scurt situatia prin care trec in acest moment, rugandu-va sa ma ajutati, daca este posibil, cu un raspuns. In anul ... (vezi toată discuția)
Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Divort madalinamarachiriac madalinamarachiriac In conditiile unui divort,la notar,cu cerintele sotiei(mentionez ca aceasta pretinde mai mult de 50% din bunurile dobandite+pensie alimentara,cu pretextul ca ... (vezi toată discuția)