avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Existã posibilitatea ca instanța sã califice ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Existã posibilitatea ca instanța sã califice calea de atac a recursului ca apel?

Buna ziua! Am deschis in 2012 o actiune pe Conflict de Munca. Procesul s-a judecat pe fond in 2013, catre sfarsitul anului pronuntandu-se sentinta. Instanta de fond a indicat drept cale de atac recursul, de care partea adversa s-a si prevalat, primul termen fiind fixat in 2014, ulterior datei curente.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca, la primul termen, instanta de atac sa schimbe recursul in apel.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 11:39, 5 Aprilie 2014
shomo a scris:
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca, la primul termen, instanta de atac sa schimbe recursul in apel.

Această posibilitate nu există.

Litigiul a început înainte de data de 15 februarie 2013, atunci când dispozițiile legale în vigoare prevedeau că, în acest tip de litigii, calea de atac este recursul. Nu are importanță când s-a pronunțat hotărârea recurată și nici când a fost stabilit primul termen de judecată în recurs. Litigiul va rămâne supus, până la soluționarea definitivă a lui, legislației sub imperiul căreia a început.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai avem judecatori cinstiti? mambodaniel mambodaniel Daca la un proces am castigat fondul,iar partea adversa care este o unitate de stat nu s-a aratat interesata cam deloc de proces,insa face recurs,la 3 termene ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre? oanaportar oanaportar in hotare se mentiona 15 zile pt. promovare recurs, de la comunicarea hotararii. Recursul a fost depus in interiorul celor 15 zile. Dar, daca in litigii de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de muncã: pot sã declar recurs împotriva hotãrârii pronunțate de instanța de apel? luminitatoma luminitatoma Am pierdut un proces in calitate de reclamanta pentru drepturi salariale de doua ori. La prima instanta mi s-a respins actiunea ca nefondata, ( a fost o ... (vezi toată discuția)