avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amnistie si Gratiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amnistie si Gratiere

:offtopic: Pentru ca deocamdata nu a aparut nimic nou si, pentru ca sunt multe topicuri de genul acesta, propun ca fiecare sa scrie aici ce afla sau sa intrebe ce doreste.
Orice alte topicuri initiate pe tema aceasta o sa fie sterse.

Multumesc.
amales a scris:

acum numai intervine cedo ?este descriminare pe fata in ncp exemplu cei care au fost condamnati pt inselaciune a primit 5 ani aplicunduise circumstante atenuante .acum este max 5 ani plus ca au posibilitatea de impacare a partilor si prejudiciul 20 de mil deci unde este dreptatea ?trebuia votata gratierea


Nu va raspund decat dvs. deoarece ii las pe altii sa aprecieze restul mesajelor.
Eu nu le combat.

Da, nu este corect sa fie asa si imi pare discriminatoriu din moment ce nu au posibilitati de egalitate sub aspect juridic.
Ar fi fost corect ca legea sa le permita sa aiba posibilitatea de a putea sa aiba acelasi regim juridic ca cei judecati in prezent si sa isi poata achita prejudiciul.
Insa, nu gratierea ar atinge acest obiectiv juridic, ci o modificare a codului penal sau o lege speciala edictata de parlament in acest sens.
Adica nu ar trebui data o gratiere pentru asa ceva.
domnu avocat, a-ti aflat ceva mai concret , adica cand s-ar putea supune votului legea gratierii??
Gratierea si Amnistia nu se va da anul asta... in 2015 e posibil sa se dea, sau imediat dupa alegeri daca iese cineva din PSD , ieri am vorbit cu cineva din PSD deputat, este vecin cu mine, si mi-a spus ca nu se va da , motivele sunt, 1). Uniunea Europeana nu vrea sa auda asa ceva . 2). Daca ar baga-o pe ordinea de zi acum nu ar vota-o nimeni. Daca iese vreun Presedinte din PSD dupa alegeri se va da, sau cel tarziu 2015,
Daca nu vrea UE niciun presedinte nu o va da...
Nu cred ca ne vom alia cu rusi...
Nu cred ca se va putea da un act de clementa decat daca se va stabili ca prejudiciul nu trebuie sa depaseasca o anumita suma in caz de coruptie.
Sa zicem 500 000 de euro, ca exemplu.

Nu cred ca ar fi neconstitutional a se proceda asa si niciun presedinte si nici UE nu cred ca ar avea obiectii.

Cei mici cu coruptie chiar daca scapa au cam inteles situatia si oricum nu ar mai avea functii.
Si chiar de ar mai avea influienta ar fi un risc pe care nu cred si-l vor mai asuma.Poate ca unii da, dar prea putini...si aceasta ar fi problema lor...
Scopul pedepsei ar cam fi realizat oricum...

Pe de alta parte, un act normativ de clementa dat de viitorul presedinte i-ar viza pe toti, incusiv pe cei din PDL.
Adica ar iesi toti...si nu ar face nicio zi de inchisoare...

Nu cred ca lucrurile sunt atat de simple precum le credeti.

Si nu pot fi gratiati individual doar unii dintr-un partid si altii nu...

Probabil ca ati aflat o opinie izolata si deformata...din mai multe considerente...

Probabil ca se incearca a se crea ideea ca alegerile vor aduce ceva nou...
Eu as zice ca...nu...





Alte discuții în legătură

Amnistie si gratiere!!! Radhika Radhika Buna ziua! Uitati ce am gasit pe un site este adevarat Marea amnistie In pararel cu intrarea NOULUI COD in vigoare, saptamana viitoare Parlamentul ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
Legea amnistiei si gratierii ioanastudenta ioanastudenta Buna seara Stie cineva ce se intampla cu proiectul privind legea amnistiei si gratierii? Credeti ca ar fi posibil ca anul acesta sa se voteze,avand in vedere ... (vezi toată discuția)