avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Cine ma poate ajuta?
Mi-am gasit un job mai bun si vreau sa plec de la actualul loc de munca. Problema este ca actualul angajator nu este de acord sa plec fara preavizul de 20 zile lucratoare. Celalalt angajator mi-a dat termen 15 zile calendaristice sa plec de la actualul job.
Cum pot pleca fara sa stau in preaviz? Exista vreo solutie fara a avea probleme?
Mentionez ca actualul angajator isi indeplineste obligatiile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 7 Aprilie 2014
Pai..plecati si gata. Angajatorul o sa va sanctioneze disciplinar pentru absente de la serviciu.
Exista o solutie : incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

Sau

Puteti negocia cu actualul angajator sa renunte partial la termenul de preaviz. Altfel spus, dvs sa efectuati doar cateva zile de preaviz.

Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
freeelis a scris:

Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Nu cred ca va mai avea timp sa demareze si sa efectueze intreaga procedura disciplinara,

Problema este ca actualul angajator nu este de acord sa plec fara preavizul de 20 zile lucratoare. Celalalt angajator mi-a dat termen 15 zile calendaristice sa plec de la actualul job.

Stati cele 15 zile calendaristice si plecati. Informati celalalt angajator de situatia dvs.
Problema este ca pot sa nu imi desfaca contratul pana nu se termina perioda de preaviz, nu-i asa? Celalalt angajator mi-a zis ca nu ma poate astepta mai mult ca trebuie sa ma ocup de deschiderea noii locatii. Ce posibilitate avea al doilea angajator sa imi faca contract suprapus cu preavizul inca in vigoare? 2 contracte cu norma intreaga nu se putea, i-am propus 1 luna de prt-tme si nu a acceptat.
se pot intocmi 2 CIM cu norma intreaga, daca dvs puteti sa va desfasurati activitatea dupa ambele programe de lucru,

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz iureadan iureadan -Am un contract de munca in care este prevazut un termen de 30 de zile pentru preaviz in caz de demisie. Am identificat un nou job cu angajare imediata (in ... (vezi toată discuția)