avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Cine ma poate ajuta?
Mi-am gasit un job mai bun si vreau sa plec de la actualul loc de munca. Problema este ca actualul angajator nu este de acord sa plec fara preavizul de 20 zile lucratoare. Celalalt angajator mi-a dat termen 15 zile calendaristice sa plec de la actualul job.
Cum pot pleca fara sa stau in preaviz? Exista vreo solutie fara a avea probleme?
Mentionez ca actualul angajator isi indeplineste obligatiile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 7 Aprilie 2014
Florin Cioca a scris:

....

Nu cred ca va mai avea timp sa demareze si sa efectueze intreaga procedura disciplinara,
.....

Se poate demara si incheia o procedura de cercetare disciplinara in perioada de preaviz..
e destul de greu, intrucat userul va sta in firma 15 zile calendaristice, adica vreo 11 zile lucratoare.
Transmiterea invitatiei prin posta pentru prezentarea la comisie, apoi a deciziei de sanctionare (care produce efecte de la comunicare) s-ar putea sa nu se incadreze in termene.
Bineinteles ca exista si posibilitatea ca angajatorul sa poata indeplini procedura.
Se poate face si in acest interval de 15 zile calendaristice. Nu trebuiesc stabilite termene lungi in ceea ce priveste procedura .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
ana-cer, moderator
In cele 15 zile calendaristice ramane in societate. Dupa ce trec acestea pleaca din societate, deci raman vreo 10 zile calendaristice in care sa faca cercetarea si sa comunice decizia, cu confirmare, bineinteles.
Corect , un angajator foarte bine organizat poate proceda astfel ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Demisie alexandruz alexandruz Lucrez ca gestionar la o firma de distributie . Am gasit un alt job la care ar trebui sa incep activitatea inainte ca perioada de preaviz sa se termine. ... (vezi toată discuția)
Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)