avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut

Buna seara!Acum 3 zile am cumparat o casa cu credit ipotecar.Casa am luat-o printr-o agentie imobiliara ce mi-a impus comision de 2% din pretul casei.Adica la finalizarea actelor,eu trebuia sa-i dau agentiei1000de euro.Nu am avut toti banii pentru comisionul agentului,si ca atare i-am dat doar 500 de euro,spunandu-i ca-i dau luna urmatoare ceilalti 500.Mi-a spus ca oricum o sa ne intalnim toti la notar,adica eu,proprietarul casei si agentul sa facem actul de vanzare-cumparare si acolo vedem cum facem cu diferenta de bani.Asa ca,odata ajunsi la notar mi-a spus sa-i du cei 500 de euro,iar pe ceilalti 500 sa facem un CONTRACT DE IMPRUMUT.Precizez,ca eu cand am ajuns la notar,acel contract de imprumut era gata redactat de catre notar,eu trbuia doar sa-l citesc si sa-l semnez daca sunt de acord.L-am citit,nu mi-a convenit si i-am spus ca nu e corect ceea ce spune in el.In acel contract scria ca agentul mi-a imprumutat mie 500 de euro,iar eu trebuie sa-i restitui luna urmatoare,garantandu-i cu toate bunurile mobile si imobile,prezente si viitoare ce se gasesc sau se vor gasi in patrimoniul meu.I-am spus ca nu sunt de acord cu aceasta formulare pentru ca el practic nu mi-a imprumutat nimic mie,spunandu-i sa treaca in contract ca i-am ramas datoare cu 500 de euro de la comision.Agentul mi-a spus ca daca face asta,ar trebui sa faca alt contract prin agentie,iar eu pe langa cei 500 de euro,voi plati 1%penalitati pe zi.Asa ca...ca sa nu platesc acele penalitati,am acceptat acest contract de imprumut.Acum,ajunsa acasa...regret ceea ce am facut...Ce consecinte poate avea acest contract?Ma intreb,daca nu cumva agentul,cu acest contract de imprumut ar putea obtine de la mine de doua ori 500 de euro.Adica 500 cum scrie in contract(,,ca mi-a imprumutat,,)si inca odata500 datoria de la comisionul de 1000 de euro.Va rog,raspundeti-mi!Simt ca o iau razna!Am cazut intr-o capcana?Am facut act notarial...se poate contesta acel act...Precizez ca agentul si notarul sunt rude.Astept raspunsul d-vs. daca se poate,cat mai repede...sa stiu ce am de facut...sa-mi angajez un avocat?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 09:34, 4 Aprilie 2014
platiti restul de 500 euro , cereti chitanta neaparat. daca se ridica cu alte pretentii, angajati un avocat. agentul s-a asigurat ca nu-l veti trage pe sfoara cu restul de bani.
puteati face si o intelegere asupra celor 2 rate de comision, cam dubios contractul asta de imprumut:stunned:
Se putea face un act aditional la acel contract de comision. V-ati pacalit si da, va poate cere suma de doua ori pt ca aveti doua contracte, la cel de comision datorati suma restanta pt care puteti plati penalitati daca asa prevede contractul, si cf contractului de imprumut care constituie titlu executoriu, datorati 500 de euro.
Cand ii veti da banii luna viitoare, sa va dea chitanta din care sa rezulte ca nu mai datorati bani pt niciunul din contracte.
Subscriu si eu la opinia lui gi-jane2. Mare atentie cand restituti diferenta si ce scrie pe chitanta pe care OBLIGATORIU trebuie sa o primiti! Sa nu va lasati "aburita" in caz ca ar spune ca nu poate scrie "am primit..... si declar ca nu mai exista datorii fata de ..... si SC .... "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie ionut2011 ionut2011 Doresc niste raspunsuri la o problema. Am cumparat de la cineva o masina......si am cazutde acord sa o platesc in rate ....cate 500 euro pe luna. Am facut un ... (vezi toată discuția)
La ce ar trebui sa fiu atent? imprumut fara garantii CristianMM CristianMM Buna, sunt student, nu lucrez nicaieri, insa peste 2 saptamani ma voi angaja. As dori sa stiu la ce ar trebui sa fiu atent daca voi apela la acest ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de imprumut daniela1999 daniela1999 Buna ziua, am o problema referitoare la un contrat de imprumut incheiat in anul 2008, pentru o suma de 200 milionane vechi. Inaintea incheierii acestui ... (vezi toată discuția)