avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii, daune incomplete
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii, daune incomplete

Buna ziua,

De curand am fost inundata de vecina de deasupra, care si-a asumat dauna, insa atunci cand a venit mesterul dumneai sa repare casa, nu a fost de acord sa isi asume intreaga dauna, urmand ca eu sa achizitionez o parte din materiale. In a doua zi de lucrari, din cauza neintelelegerilor, ca urmarii a achizitionarii incomplete de materiale si pentru ca eram pusa intr-o situatie de abuz in propria mea casa - vecin, cu fiica, cu cei doi mesteri in casa mea, prima tipand la mine - le-am zis sa isi lucrurile si sa plece. Acum reparatia a fost facut partial - vecina oferindu-se sa imi dea "restul de bani" - insuficienti desigur pentru munca ramasa neterminata - insa doresc sa fac o plangere sau sa o dau in judecata pentru tot stresul si abuzul pe care a trebuit sa il suport de cand m-a inundat, pe langa reparatiile neterminate. Ce pot face avand in vedere ca toti martorii care erau in casa la momentul producerii casa sunt din partea ei - ceea ce a si culminat situatia de abuz psihic in care m-am regasit - si ca s-a oferit sa imi dea "restul de bani." Precizez ca daunele nu au fost produse de avarierea unor parti comune, ci probleme individuale ale vecinei mele.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:29, 4 Aprilie 2014
Dosar, evaluare intr-o expertiza... etc. Multa bataie de cap, mai degraba o chemati la o negociere, mediere...
Dv ca parte direct implicata in eveniment.analizati obiectiv si impartial situatia si daca apreciati util si necesar,puteti promova plangere
Atentie sporita daca confirmati ca toti martorii prezenti la incident sustin pretentiile vecinei..
Anterior oricarui demers analizati cu responsabilitate daca puteti sustine si puteti puteti proba acuzele in limitele legii-asta pentru a nu demara acte si actiuni care sa se finalizeze cu hotarari/
masuri defavorabile dv



Buna ziua, va multumesc pentru raspunsuri. Nu imi este clar unde as putea face plangerea? Inteleg ca pot initia eu implicarea mediatorului, ca parte lezata?
Teoretic ,aveti dreptul sa solicitati acoperirea daunelor
Atentie insa,deoarece singura ati recunoscut ca martorii prezenti la eveniment sustin partea adversa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie deea_r deea_r Buna ziua! As cere un sfat cu permisiunea dvs. Mi-am inundat vecina, fara sa vreau. In urma inundatiei, vecina a ramas cu o pata mica undeva pe un tavan. Eu ... (vezi toată discuția)
Problema vecina hillfingerr hillfingerr Daca am o vecina cu animale dupa care nu face curat si miroase ingrozitor la mine in casa prin aerisirea de la baie si de pe balcon zi de zi, ce pot face? ... (vezi toată discuția)
Inundatie involuntara corinacarstoiu corinacarstoiu In urma cu doua - trei luni am chemat o firma care se ocupa cu montarea apometrelor. Acum o saptamana una dintre mufele montate de ei a \"sarit\" in timpul ... (vezi toată discuția)