avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - sotul refuza divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - sotul refuza divortul

parintii mei nu se mai inteleg de mult timp, iar mama vrea sa divorteze. Din pacate tata nu doreste acest lucru si nu vrea ca lucrurile sa fie facute pe cale amiabila, la notar, sa puna casa (ap. cu 3 camere) in vanzare si sa imparta banii cu mama. Noi copii suntem majori la casele noastre. Mama nu are alte pretentii de la el doar sa se imparta casa sa isi poata lua o garsoniera. Ce este de facut in acest caz?
Buna ziua,
Mama se va adresa unui mediator pentru ca acesta sa procedeze la informarea prealabila apoi se adreseaza instantelor de judecata cu cerere de divort si partaj.
divort + partaj la instanta,daca nu se inteleg.
Parerea mea e ca mama dv. sa ii dea un act, o notificare, scrisa de un avocat, notar, mediator, nu conteaza, ceva cu stampile (uf!, dragele noastre stampile!) si semnaturi, cu antet, mai oficial... din care sa reiasa diferentele intre partajul prin instanta si vanzarea amiabila. Chiar si o simulare de costuri-beneficii sau de pierderi pentru cele doua scenarii.

Dar nu sa ii spuneti dv. sau mama, ci mai degraba sa vada scris de un tert din domeniul juridic. E pacat sa pierdeti bani sa vindeti prin instanta, se poate pierde mult din pretul initial, un sfert, jumatate, depinde.
Cat ar costa o astfel de notificare? Pot sa o iau de la orice notar?
Buna ziua,
Notarii nu formuleaza notificari.
Costul unei notificari difera de la cabinet la cabinet dar nu poate depasi 200 lei.

Alte discuții în legătură

Divort amiabil claudiu_783 claudiu_783 Buna ziua, Va ro sa ma ajutati in ceea ce priveste divortul amiabil. Situatia este putin mai complicata in sensul in care ambii soti sunt de acord cu el, ... (vezi toată discuția)
Divort prima casa alinaqf alinaqf Buna ziua, Concret, am divortat, si am hotarat iar apartamentul ramane la mine (eu am fost coplatitor, va trebui sa devin titular de credit). Totul se ... (vezi toată discuția)
Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)