avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - sotul refuza divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - sotul refuza divortul

parintii mei nu se mai inteleg de mult timp, iar mama vrea sa divorteze. Din pacate tata nu doreste acest lucru si nu vrea ca lucrurile sa fie facute pe cale amiabila, la notar, sa puna casa (ap. cu 3 camere) in vanzare si sa imparta banii cu mama. Noi copii suntem majori la casele noastre. Mama nu are alte pretentii de la el doar sa se imparta casa sa isi poata lua o garsoniera. Ce este de facut in acest caz?
Ce facem daca dupa ce se pronunta divortul el tot nu vrea sa vanda casa pt a imparti, ce putem face?
Sa cereti partajul in instanta.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Notarii nu formuleaza notificari.
Costul unei notificari difera de la cabinet la cabinet dar nu poate depasi 200 lei.

E legiferat maximul unei notificari?

Conform hotararii 76/2013 pentru aprobarea Metodologiei privind citarea, notificarea şi comunicarea actelor de procedură în materie notarială, o parte poate fi citata, notificata de notar sa se prezinte intr-o anumita zi la notar pentru divort + partaj.

Nu cred ca nu gaseste un notar care, in cadrul acestei proceduri de citare-notificare, sa nu-i faca o mica prelegere de 10 randuri despre ce inseamna vanzarea prin instanta si partajul cu vanzare la invoiala partilor.
Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil claudiu_783 claudiu_783 Buna ziua, Va ro sa ma ajutati in ceea ce priveste divortul amiabil. Situatia este putin mai complicata in sensul in care ambii soti sunt de acord cu el, ... (vezi toată discuția)
Divort prima casa alinaqf alinaqf Buna ziua, Concret, am divortat, si am hotarat iar apartamentul ramane la mine (eu am fost coplatitor, va trebui sa devin titular de credit). Totul se ... (vezi toată discuția)
Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)