avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu asigurarea in cazul decesului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu asigurarea in cazul decesului

Va rog sa ma ajutati cu un sfat,,,,,tatal meu a decedat in ianuarie anul curent, avea un credit la banca fiind asigurat de o anumita firma. Am trimis toate actele cerute de asigurare si raspunsul a fost ca nu se angajeaza sa acopere creditul bancar pe motivul abuzului de alcool. Intr-adevar, in contractul incheiat cu banca era stipulat faptul ca nu se acopera imprumutul in cazul decesului survenit pe baza consumului de alcool. Pe certificatul de constatatare al decesului cauza princupala a fost soc hemoragic; cauze antecedente: hds-hematemeza; stare morbida initiala: ciroza hepatica; alte stari morbide importante: polineuropatie dismetabolica. Tin sa mentionez ca la incheierea contractului de credit nu s-a cerut niciun document care sa ateste starea lui de sanatate, el fiind in evidenta medicului de familie cu afectiuni care pe parcurs s-au agravat.In contractul incheiet cu banca este mentionat faptul ca imprumutul serveste scopurilor comune ale casatoriei, rezultand faptul ca sotia (mama) este obligata sa preia datoria. Intrebarea mea este: in cazul unui proces cu firma de asigurari am sanse sa castig procesul avand in vedere ca, contractul a fost incheiat fara niciun document care sa ateste starea lui de sanatate ? Daca nu am sanse in instanta.....ce pot sa fac avand in vedere ca sotia (mama) tocmai s-a pensionat (pe caz de boala) iar rata la banca reprezinta jumatate din pensie? Ratele nu au mai fost platite din luna decesului (ianuarie) ....ce se poate intampla si ce ma sfatuiti sa fac...va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: seducator , utilizator 22:41, 30 Aprilie 2009
Am sa solicit o copie in cazul existentei unui chestionar....dar am sa incerc mai intai de toate sa vorbesc cu medicul constatator al decesului..sa vad ce-mi va spune..!...multumesc pentru timpul acordat...! Probabil voi reveni cu alte noutati pt ca sunt intr-o situaie foarte delicata...si chiar nu stiu cum voi iesi din treaba asta...!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac? euaditza euaditza buna ziua, firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata terezbarbu terezbarbu Buna ziua, sunt si eu un caz dintre cei multi care nu au fost si nu vor fi despagubiti niciodata de firmele de asigurari ! Socrul acum doi ani cand avea ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata-credit banca steef steef Cazul unei persoane decedate care anterior decesului a facut un credit la o banca. Odata cu creditul a facut si o asigurare de viata la o societate. La data ... (vezi toată discuția)