avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA

buna ziua,

am o intrebare si as avea nevoie de un sfat in legatura cu ajustarea Tva-ului in cazul constructiei unei cladiri. Specific faptul ca din momentul in care constructia s-a dat in folosinta si s-au facturat chiriile pentru spatiile comerciale acestea au fost facute tara TVA pana in anul 2013. TVA ul pt contructie a fost dedus integral. valoarea TVA-ului ajustat ar fi foarte mare pt anii in care s-a facturat fara tva. Ce solutii legale avem pentru a evita ajustarea , in cazul unui control? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ioanaep , utilizator 09:31, 7 Mai 2014
Nici o solutie, fara ajustarea TVA.
sa inteleg ca asta e singura varianta? ma deruteaza virgula pe care ati pus-o. multumesc mult
Buna seara,

Cand ati ocupat cladirea? Care a fost valoarea dedusa? Cand ati folosit-o in activitati care nu corespund activitatile dvs economice; ati facut modificari care au afectat parametrii tehnici ai cladirii? Avem nevoie de mai multe date !

Respect,
Dan Preda.
Aveti dreptate : nu trebuia sa pun acea virgula. Imi cer scuze.
Cladirea a fost data in folosinta acum 5 ani. Valoare dedusa este aproximativ 2.000.000. Corespunde activitatii nostre economice. Am dat spatiile in chirie, dar s-a facturat fara tva 3 ani de la data darii in folosinta.
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial-ajustare tva smandy smandy am 3 situatii la 3 societati 1.cladirea e achizitionata in 02.2005 de la o alta societate cu TVA in 01.2006 vinde o parte din cladire cu TVA in 01.2007 ... (vezi toată discuția)
Constructie care urmeaza sa fie inchiriata AlexT. AlexT. Sunt o societate platitoare de tva.Intentionez sa construiesc o cladire care apoi o voi inchiria. Am dreptul sa deduc tva-ul de la facturile de materiale ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)