avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA

buna ziua,

am o intrebare si as avea nevoie de un sfat in legatura cu ajustarea Tva-ului in cazul constructiei unei cladiri. Specific faptul ca din momentul in care constructia s-a dat in folosinta si s-au facturat chiriile pentru spatiile comerciale acestea au fost facute tara TVA pana in anul 2013. TVA ul pt contructie a fost dedus integral. valoarea TVA-ului ajustat ar fi foarte mare pt anii in care s-a facturat fara tva. Ce solutii legale avem pentru a evita ajustarea , in cazul unui control? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ioanaep , utilizator 09:31, 7 Mai 2014
Buna seara,

Pentru perioada in care cladirea nu a fost folosita in scopul activitatilor economice, se va ajusta tva pe 20 de ani in favoarea statului. In momentul in care firma isi reia activitatea economice, revine cu tva ajustat in favoarea ei. Daca facturati cu tva, nu se mai impune ajustarea, dar trebuie sa notificati finantele.

Respect,
Dan Preda.
Buna ziua,

Revin in acest subiect pentru a intreba pe cei care stiu cum ar trebui sa se faca ajustarea de tva. In care decont, din ce luna sa se includa si unde se trece, la ce rand in declaratie? Se poate face ceva corectie la un decont anterior ? Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial-ajustare tva smandy smandy am 3 situatii la 3 societati 1.cladirea e achizitionata in 02.2005 de la o alta societate cu TVA in 01.2006 vinde o parte din cladire cu TVA in 01.2007 ... (vezi toată discuția)
Constructie care urmeaza sa fie inchiriata AlexT. AlexT. Sunt o societate platitoare de tva.Intentionez sa construiesc o cladire care apoi o voi inchiria. Am dreptul sa deduc tva-ul de la facturile de materiale ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)