avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontarea orelor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontarea orelor de munca

Daca se ponteaza 8 ore de luni si pana vineri,iar pentru zilele de sambata si duminica care se lucreaza ,o data la doua saptamani , se acorda apoi doua zile consecutive libere in saptamana urmatoare, aceste zile trebuie si platite ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 4 Aprilie 2014
Cu privire la munca in zilele de repaus saptamanal, art. 137 din Codul muncii prevede urmatoarele:
- repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula, sambata si duminica.

- in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern situatie, in care, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca suplimentara dijmarescu dijmarescu Buna ziua Am urmatoarea situatie O societate/regie , de pilda Compania Apa, are o spartura si este nevoita sa cheme salariati de acasa dupa orele de program ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare EscobarP EscobarP Pentru un program de munca: luni-vineri: 6-14, sambata: 6-17...mi s-a propus: a doua zi libera in cursul saptamanii(ele nefiind consecutive) o data la doua ... (vezi toată discuția)