avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eu nu mai inteleg - reprezentantul legal al persoanei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Eu nu mai inteleg - reprezentantul legal al persoanei juridice

Am primit o actiune in care este chemata in judecata o persoana juridica fara sa fie precizata persoana legal indreptatita sa reprezinte persoana juridica
Ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:57, 17 Aprilie 2014
Da, atat pe calea ordonantei de plata, cu somarea prealabila a debitorului, cat si pe calea dreptului comun, cu parcurgerea prealabila a etapei privind informarea asupra avantajelor medierii.
Va multumesc foarte mult Eu as prefera Ordonanta de plata termenele sint mai mici si taxa de timbru
vrica a scris:

Mai concret sint presedinta unei asociatii de proprietari am primit citatie pentru o catiune in pretentii a unei proprietare care a chemat asociatia fara sa precizeze reprezentantul legal Dupa mine o persoana juridica nu are cum sa faca o intimpinare

Din păcate pentru D-voastră, o personă juridică poate foarte bine să facă întâmpinare prin reprezentanul legal, prin consilier juridic sau prin avocat.

Dacă nu ve?i depune întâmpinarea, ve?i suporta consecin?ele, adică asocia?ia va fi decăzută din dreptul de a propune probe sau de a învoca excep?ii.

vrica a scris:
Va multumesc foarte mult Eu as prefera Ordonanta de plata termenele sint mai mici si taxa de timbru

La ordonan?a de plată taxa de timbru e de 200 lei, pe când la cererea de valoare redusă este de 50 de lei pentru o valoare de până la 2000 lei ?i de 200 de lei la o valoare mai mare de 2000 lei.

Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce cauze civile este obligatorie medierea ? pauul_sorin pauul_sorin Am o prietena care este actionata in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Ideea este ca in conformitate cu noile prevederi legale ... (vezi toată discuția)
Plangere gilisor gilisor Sunt administratorul unei mici societati comerciale de prestari servicii; Pe data de 31. august 2013 a incetat contractul de prestari servicii pentru un ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez niste bani datorati in urma unui ctr de prestari servicii? adela05 adela05 Daca am de recuperat bani de la un client, in urma unor servicii pe care I le-am prestat in baza unui Ctr de Prestari Servicii, care e procedura prin care mi-I ... (vezi toată discuția)