avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu complet de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu complet de cotizare

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o persoana(barbat) care iese la pensie in 2013 cat are SCC tinand cont ca are in campul muncii efectiv lucrat 38 ani si 8 luni.Conform carei legi, articol se calculeaza acest stagiu?
Va multumesc!
Pentru barbatii nascuti incepand cu 01.01.1950 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Va rog un raspuns la urmatorele:
O persoana are a proape 10 ani munciti la CAP. Din acesti ani 3 ani sunt cand persoana respectiva avea 13-16 ani. Pentru aceasta perioada se poate considera vechime la CAP tinand cont ca persoana era minora si nu avea drept de munca? Mentionez ca pentru perioada respectiva exista adeverinta CAP cu normele lucrate. Care este formula de calcul a punctajului pentru perioada lucrata la CAP. Ceva legislatie pentru cele doua intrebari, va rog.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca in instanta decizia nr. 4/2011 a iccj, in cazul meu ? voi avea castig de cauza ? ContSters369817 ContSters369817 Buna ziua, La data cand m-am pensionat pe caz de boala (ianuarie 2009), stagiul complet de cotizare era de 32 ani. Mie, in calculul punctajului anual, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta: numarul total de puncte s-a impartit la 35 de ani in loc de 33 si 4 luni sincroserv sincroserv Sunt nascut pe 17.05.1953, am muncit in conditii deosebite Grupa 1 pana la data de 01.04.2001, 28 ani, 4 luni, 19 zile. M-am pensionat pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata marry_01 marry_01 Care sunt conditiile (procedurile) ce trebuie indeplinite (parcurse) pentru a beneficia de pensie anticipata. Va multumesc (vezi toată discuția)