avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la caldura si apa calda in bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la caldura si apa calda in bloc contorizat cu repartitoare

Buna ziua, am urmatoarea problema: vrem sa ne montam centrala proprie in apartament. Blocul nostru are repartitoare de caldura dar noi nu avem contracte individuale in acest sens cu firma care repartizeaza costurile. Administratora blocului ne-a spus ca pentru debransare e nevoie de: contract de furnizare gaze si cererea noastra pentru compania care repartizeaza costurile de caldura. Dilemea mea este daca trebuie sau nu depuse acte si proiect de debransare la Radet, sa nu ne trezim cu vre-o amenda pentru debransare ilegala.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:20, 5 Aprilie 2014
Conform Ordinului nr. 91 din 20 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica act emis de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala, act publicat in Monitorul Oficial nr. 350/23 mai 2007 in momentul debransarii dumneavoastra aveati obligatia de a indeplini urmatoarele conditii :
Art. 246. - Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc - condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele condiţii cumulative:
a) să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act adiţional, la solicitarea reprezentantului legal al asociaţiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
b) să existe acceptul scris al proprietarilor spaţiilor cu destinaţie de locuinţă sau cu altă destinaţie cu care cel care doreşte debransarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort şi de mediu din spaţiile pe care le deţin în proprietate;
c) să existe documentaţia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g);
d) solicitantul să aibă montat aparat de măsurare a debitului de gaze naturale pe care le consumă, în cazul în care continuă să folosească spaţiul pe care îl are în proprietate, după debranşare.
Art. 251. - Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă în următoarele situaţii:
a) se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spaţiului cu destinaţie de locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri;
b) deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spaţiului cu destinaţie de locuinţă sau altă destinaţie cu o sursă alternativă de producere a energiei termice.

Conform Legii nr 325/2006 serviciului public de alimentare cu energie termică
Art.30
....................
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.


In plus de asta, furnizorul nu accepta deconectarea apartamentelor din condominiu daca nu exista un precedent, conform unor HCL din fiecare localitate. Cu alte cuvinte, daca nu s-a deconectat altcineva inaintea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)
Încalzire la bloc cu centralã proprie viorel99 viorel99 Bună seara . Ce act normativ regelemntează repartizarea cheltuielilor că încălzirea, în bloc sunt şi proprietari cu CT proprie. (vezi toată discuția)
Repartizare cost agent termic gigiraut gigiraut Buna ziua,as dori(daca se poate )sa-mi comunicati cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz:in blocul din sectorul 5 in care locuiesc aproximativ 40%din ... (vezi toată discuția)