avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare autoturism/contract comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare autoturism/contract comodat

Buna ziua, as avea nevoie urgent de cateva sfaturi avizate pentru care multumesc anticipat. Situatia se prezinta astfel - am un autoturism inmatriculat RO pe numele meu, cu toate taxele la zi (taxa ANAF nerecuperata, impozit, rca rovignieta etc), autoturism pe care doresc sa-l instrainez. Am primit o oferta acceptabila dar, posibilul cumparator imi propune urmatoarele - incheierea unui act de vanzare cumparare in baza caruia sa scad/radiez autoturismul de la Primarie (impozit) si sa-l inscrie el la Bucuresti la Primarie si, motivand ca trebuie sa ajunga in Italia repede si ca nu are timpul necesar sa o inmatriculeze pe numele sau, formalitatile din Bucuresti presupunand mai mult timp, sa incheiem un contract de comodat pentru autoturism ca sa poata iesi cu el din tara, valabil cel putin 1 an de zile. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Se poate face asa ceva? Legal nu prea este avand in vedere ca o data ce am instrainat autoturismul nu-l mai pot si imprumuta, kiar si cu titlu gratuit, nu?
2. Ce riscuri presupune toata intelegerea pentru mine? Eventualele amenzi de circulatie, rovinieta, etc vor veni pe adresa mea si o sa trebuiasca sa ma judec cu cumparatorul?
3. Mentionez ca nu-l cunosc personal pe cumparator; daca acesta va fi implicat in diverse activitati, sa zicem mai putin legale, la ce riscuri ma pot expune?
Sper ca nu v- am plictisit dar am preferat sa expun toate datele problemei pentru a intelege sitautia.
Va rog, dati-mi un sfat urgent
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 00:11, 8 Mai 2014
Poate pastra numerele actuale si daca se schimba proprietarul.
Mie mi se pare cam ciudata graba asta de a cumpara masina si dorinta de a incheia un contract de comodat, avand in vedere faptul ca masina dumneavoastra are taxa nerecuperata si poate fi inmatriculata intr-o zi de o firma de inmatriculari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat auto VLADMACRON VLADMACRON Buna ziua. Am vandut o masina la care s-a platit taxa de inmatriculare initial (s-a facut deja contract de vanzare cumparare, inclusiv stergere de la impozit ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis: Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)