avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obtinerea unui ordin judecatoresc pentru a intra in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obtinerea unui ordin judecatoresc pentru a intra in apartamentul unui vecin

Buna ziua,
Locuiesc la bloc si am o inundatie in casa datorita vecinei de deasupra. Doamna neaga aceasta defectiune si nu ne lasa, nici pe mine si nici pe reprezentantii asociatiei de locatari sa intram la ea in apartament si sa remediem defectiunea. Daca doamna nu ne lasa in casa, cu forta nu putem intra, ci doar cu un ordin judecatoresc.
Intrebarea mea este cum se obtine acest ordin judecatoresc, cine poate sa-l obtina in numele meu.
Sau care sunt drepturile mele daca vecina nu doreste sa remedieze defectiunea.
Multumesc mult
Iata ce prevede
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu
cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun
proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau
individuală a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul
sau în spatiul său al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar să se
inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care
se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile
de urgentă, când accesul se poate face fără preaviz.

Art. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare altă persoană care actionează
în numele său provoacă daune oricărei părti din proprietatea comună sau unui alt
apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligatia să
repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparatii.
Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică,
cu bună-ştiintă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii
celorlalÑt proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al
acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii,
precum şi plata daunelor.
Buna ziua. Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Este foarte folositor. Vom avea nevoiede un avocat, dar nu stim nici unul. Inca o data multumesc.
Sesizati in scris presedintele asociatiei de proprietari de faptul ca in apartamentul dumneavoastra se infiltreaza apa.
Presedintele si administratorul sa opreasca alimentarea cu apa pe acea coloan sau acel tronson de bloc si sa afiseze la loc vizibil un anunt prin care sa informeze toti proprietarii ca apa este oprita datorita avariei de la apartamentul X si ca va fi reluata furnizarea apei atunci cand proprieatrul apartamentului X va repara ori va permite instalatorului asociatiei sa remedieze avaria.
Nu cred ca acel proprietar mai poate refuza accesul, remedierea defectiunii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie la teava comuna de apa calda 0746552334 0746552334 Sunt un proprietar de apartament din Constanta si am o avarie la teava comuna de apa calda ,in spatiul apartamentului meu .I-am adus la cunostinta faptic ... (vezi toată discuția)
Sunt inundat de vecin GYOGYO GYOGYO Buna ziua.De 3 zile ma inunda vecinul deasuprea mea.Am anuntat seful asociatiei,care a vrut sa intra la vecin dar nu a fost lasat.Seful asociatiei a spus ca ... (vezi toată discuția)
Dovada de inundatie de la asociatia de proprietari janinasalvastru janinasalvastru ma confrunt si eu cu o problema: dupa pasti am avut o inundatie pe scara in care eu locuiesc, si culmea eu sunt si administratorul asociatiei. inundatia a fost ... (vezi toată discuția)