avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avarie la teava comuna de apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avarie la teava comuna de apa calda

Sunt un proprietar de apartament din Constanta si am o avarie la teava comuna de apa calda ,in spatiul apartamentului meu .I-am adus la cunostinta faptic administratului de bloc ,i-am aratat si legea 230/2007,art 34 ,imbunatatita in 2017 si cu toate astea ,a zis ca nu intra in atributiunile asociatiei de proprietari si ca eu trebuie sa suport costurile avariei , in conditiile in care , asociatia de proprietari nu are afiliata o firma autorizata de interventii .Ce sa fac ? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 11:47, 22 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca este vorba de teava comuna care trece prin apartamente, pe verticala. Avaria este in apartamentul dvs. Asociatia are obligatii de reparare pentru teava comuna din subsolul cladirii/ blocului.
Contactati dvs. o firma de instalatii (gasiti pe internet in orasul dvs.) pentru a nu produce inundatie si remediati.
Daca administratorul de imobil a zis ca nu intra in atributiile asociatiei de proprietari inseamna ca defectiunea exista la instalatia parte individuala
Instalatia poate fi parte comuna pana la piesa de imbinare care deserveste instalatia dv responbila pentru reparatie este asociatia de proprietari,fie poate fi partea de instalatie dupa piesa de legatura si raspunde proprietarul
Fiind vorba despre instalatie individuala asociatia de proprietari nu are obligatia sa asigure executant
Aveti dreptul sa contactati persoana juridica sau fizica autorizata care sa execute remedierea defectiunii
Mentionez ca locuiesc la parter ,iar avaria este pe teava principala comuna spre et 1.
Discutati cu presedintele Asociatiei si explicatii situatia mentionand ca Asociatia este raspunzatoare de pagubele produse in apartamentul dumneavoastra precum si de pierderile de apa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste daunele pt inundatiile produse de tevile comune dintr-un bloc cristinatucaliuc cristinatucaliuc Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema, daca se poate. S-a spart o teava comuna de apa rece in apartamentul meu care este situat la et 3 al ... (vezi toată discuția)
Teava comuna sparta Monicaluis Monicaluis Ma puteti ajuta cu un raspuns? In cazul in care o teava comuna se sparge la nivelul apartamentului meu, eu sunt obligata sa chem un instalator sau ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)