avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bilant si declaratii pentru firma cu activitate ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bilant si declaratii pentru firma cu activitate suspendata

Buna seara,

Am suspendat activitatea unei firme pentru care am obtinut si regimul de declarare derogatoriu incepand cu 20 februarie.

1. Depun D100 pentru primul trimestru?
2. Mai depun alte declaratii? Cineva imi spusese ca trebuie depusa declaratia 100 la semestru dar mi se pare prea mare agitatie pentru nimic.
3. Stiu ca bilantul se depune in continuare. Nefiind expert contabil, pentru a ii semna bilantul trebuie sa fiu angajat ca director economic sau cu un contract civil. Prima varianta pica iar pentru a doua imi ridica semne de intrebare. Pot face acest contract civil si sa inregistrez cheltuielile aferente in momentul in care va fi reluata activitate?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:27, 9 Aprilie 2014
De 23 de ani eu imi fac singur contabilitatea si bilanturile la firma mea, desi nu am fost niciodata angajat la ea si nu sunt contabil - si o sa le fac in continuare - deci nu vad de ce v-ati auto angaja ca sa faceti un bilant!
@GermanAlex-Daca dvs.incalcati legea de 23 ani nimic nu va da dreptul sa ii indemnati si pe altii sa o faca.
Daca citeati cu atentie ati fi observat ca nu este vorba de autoangajare si de o prestare de servicii.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Stimata doamna. Gresiti profund. Nu exista nici un paragraf in lege care sa oblige ca actele contabile sa fie prelucrate de un "profesionist". De ani de zile se tot amana chestia cu certificarile bilanturilor dar altceva nu exista. Chiar cumpararea semnaturilor digitate este la latitudinea oricui, iar eu pot semna cu a mea pentru oricate societati mici.
Eu nu vreau sa intru in polemica cu dvs.
Faptul ca certificatul digital,nu semnatura electronica asa cum mentionati dvs., poate fi cumparat de oricine nu inseamna ca oricine poate lucra LEGAL in domeniul contabilitatii.
Daca ati ales sa nu respectati prevederile legii este strict responsabilitatea dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
De cand o firma suspendata are voie sa aiba cont deschis la banca?

Alte discuții în legătură

Semnatura digitala bandi2 bandi2 eu amsusendat activitatea acum 1 an,vreau sa fac derogarea aceea,nu sint dator la finante,vreau sa intreb,dupa aceea se mai depun declaratii pe 0? sau doar ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pe bilant 2009 mariarom mariarom Salut, Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma. Intrebarea mea este : pot semna bilantul la ... (vezi toată discuția)