avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca suspendat - pana cand ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca suspendat - pana cand ?

In 2088 in urma unui inventar am constatat un minus in gestiune f. mare. Le-am suspendat gestionarilor contractele de munca si i-am actionat in penal Instanta penala s-a pronuntat de abia in 2012 cu solutia N.U.P.Am introdus in continuare o actiune pe civil care este pe rol si in prezent.In 2010 gestionarii au facut o cerere de demisie la care nu i-am dat curs In 2011 firma a fost radiata . INTREBARI
1 Ce se intampla cu contactele de munca ale angajatilor ? La data pronuntarii instantei penale firma era radiata
2 Eram obligat in 2010 sa le accept demisia ?
3 Raman suspendate contractele pana se pronunta si instanta civila?
4 Pot fi actionat in judecata ptr motivul ca gestionarii nu au fost angajati din cauza faptului ca aveau c.M. suspendate
Ii rog pe cei care doresc sa ma ajute sa tina seama de codul muncii care opera la vremea respectiva si care s-a schimbat in cei 6 ani aproape tot de atatea ori si sa coreleze situatia cu actualul cod al muncii
5 Ce se intampla daca si instanta civila ii achita ? Va trebui sa le achit drepturile salariale din urma ? Pana cand?
a. pana in momentul depunerii cererii de demisie ? 2010
b pana in momentul radierii firmei ? 2011
c pana la data cand s-a pronuntat instanta penala ? 2012
d pana se va pronunta instanta civila ?
6 Faptul ca instantele se pronunta foarte greu trenand judecarea ani intregi mi se poate imputa mie obligandu-ma sa sa achit sume mai mari datorita acestor perioade nejustificat de lungi ale pronuntarii instantelor ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
stolo2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 6 Aprilie 2014
1 Ce se intampla cu contactele de munca ale angajatilor ? La data pronuntarii instantei penale firma era radiata.

In acest caz, c.i.m. au incetat la data radierii societatii.

2 Eram obligat in 2010 sa le accept demisia ?
Angajatorul nu accepta demisia , ci ia la cunostinta de decizia unilaterala a salariatului de a inceta c.i.m.

3 Raman suspendate contractele pana se pronunta si instanta civila?
C.i.m. nu mai susnt suspendate, daca societatea este radiata.

4 Pot fi actionat in judecata ptr motivul ca gestionarii nu au fost angajati din cauza faptului ca aveau c.M. suspendate

Se poate angaja raspunderea juridica a angajatorului.

5 Ce se intampla daca si instanta civila ii achita ? .....

Instanta civila nu achita, ci doar poate admite sau respingere actiunea principala , in sensul, obligarii lor la plata prejudiciului cauzat.

Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti fi dat in judecata de cei carora le-ati ingradit dreptul la munca prin suspendarea cim o perioada atat de mare. La data primirii rezolutiei Parchetului cu NUP-ul stabilit de acesta pentru gestionari, aveati obligatia sa dispuneti incetarea masurii suspendarii cim si rechemarea lor la serviciu. Daca acestia refuzau abia atunci puteati sa le emiteti decizii de incetare cim. In situatia in care ati radiat firma ulterior suspendarii dar inainte de primirea rezolutiei NUP, se reactiveaza dreptul lor la primirea salariilor doar pentru perioada de la suspendare pana la radiere, iar pentru restul perioadei ulterioare veti putea fi obligat la plata de daune pentru incalcarea dreptului la munca....depinde si care va fi cererea fostilor salariati, insa exista riscul mentionat. Faptul ca ati radiat firma nu va absolva de raspunderea pentru urmarile actiunilor dvs....
@ stolo2000

Daca se va dispunde de catre instanta, atunci plata drepturilor salariale se va efectua pana in momentul radierii firmei - data cand c.i.m. au incetat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)
Litigiu de muncã g-george g-george Începând cu luna noiembrie 2009 am lucrat la o firmă de transport, transporturi internationale#-o. În perioada aprilie-iunie 2010 nu mi-am mai primit ... (vezi toată discuția)
Incetare contract aflat in suspendare, firma deja radiata: buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: ... MClara MClara Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: o societate a fost radiata, insa s-a omis operarea in revisal a incetarii unui contract ... (vezi toată discuția)