avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu Pensia Alimentara

Buna ziua!
Am o problema cu fosta sotie?Avem o fetita de 6 ani si jumatate si am fost dat in judecata de aceasta pentru recuperarea pensiei alimentare din noembrie 2012 pana in prezent!Pensia este de 125 lei lunar,mentionez ca pensia nu am platit-o din cauza fostei,pentru ca aceasta imi datoreaza suma de 950 euro,suma ce a fost achitata de mine unei firme de leasing plus cheltuielile unui executor judecatoresc.In 2010 am achizitionat cu banii mei pe numele fostei un autoturism in leasing,in septembrie 2010 aceasta a parasit caminul conjugal cu tot cu autoturismul,in febroarie2011 ne-am divortat si a predat autoturismul firmei de leasing cu datori restante a facturilor,la numai 5 luni am fost somat de un executor sa achit suma de 4.700lei, eu avand calitatea de garant in dosarul de leasing,fosta nu a mai vrut sa-si plateasca facturile masinii.Am fost la executor si am convenit sa-i platesc cate 100euro pe luna plus cheltuielile de executor.In Noembrie 2012 fosta si-a schimbat domiciliul la Suceava din Bucuresti,dupa care a plecat in Italia lasand fata mame-i ei in grija,in Februarie 2014 am impartit apartamentul cu aceasta pe cale amiabila si am convenit cu ea ca suma achitata de mine firmei de leasing sa se scada din contul pensiei neachitate,in martie am primit citatie ca sunt dat in judecata pentru recuperarea pensie!Ce pot face acum?pot sa dovedesc instantei ca nu sunt rau platnic si ca am a avut mai multa contributie fata de copil decat ea?mentionez ca am vizitat copilul de 4- 5 la Suceava,am dus-o de 4 ori la mare pe fetita,ii trimit pachete la 2-3 luni,vorbesc zilnic la tel.cu aceasta,i-ar cu toate aceste-a fosta numi respecta programul de vizita a copilului,nu ma lasa sa merg la parinti ei s-o vad pe fata,a restictionat apelul meu pe telefonul copilului,telefon cumparat de mine prin abonament lunar timp de 2 ani si tableta ,suma lunara de 150 lei , abonament ce il platesc copilului.Crede-ti ca am sanse sa nu fiu obligat sa platesc pensia din urma?Ce va spune instanta de aceasta situatie?Va multumesc pentru timpul acordat si raspuns!
Cel mai recent răspuns: gogudany , utilizator 06:55, 9 Aprilie 2014
Banuiesc ca fetita ii este incredintata de vreme ce a iesit din tara fara acordul dvs.
Pensia de intretinere se plateste pentru intretinerea minorului si nu mamei, deci daca fetita era la bunica atunci bunicii ar fi fost firesc sa-i platiti pensia. Ce scrie in hotarare despre plata pensiei? Cum se plateste si cui?
Datoria sotiei catre dvs nu se stinge cu pensia de intretinere datorata de dvs fetitei.
Aveti un inscris cu intelegerea dintre dvs si ea, semnat de amandoi si cu martori?
Puteti sa cereti ca locuinta copilei sa fie la dvs daca va puteti ocupa de ea.
Ce program de vizita aveti si in ce fel nu va este respecat? Ati fost la bunici sa vedeti fata si nu v-au deschis?
Aveti un avocat? (pentru ca tare aveti nevoie de unul).
Multumesc ptr.sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alinconstantin Alinconstantin Bună ziua,as dori sa știu dacă nu mai trimit pensia alimentara prin posta și transmit mamei ca pensia o sa o dau copilului la finalul zilei de ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui ( custodie comuna ) BiscuSilviu BiscuSilviu Buna ziua In urma unei casnici din care a rezultat un minor , divortul a fost de comun acord urmand ca minorul sa ramana in grija mamei dar custodie comuna ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor eu-monyk eu-monyk buna seara,fostul sot nu mia platit pensia de intretinere de 17 luni,fetita avand 3 ani si nu a vazuto de mica,in cazu-l in care ar veni la programul de ... (vezi toată discuția)