avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare sau donatie

Buna ziua. Am o problema in ceea ce priveste un bun imobil(apartament).
Parintii mei sunt pe cale de a divorta, iar in urma discutiilor au convenit sa imi lase mie apartamentul. Mentionez ca am 18 ani(nu am venituri) si un frate minor.
Cum ar trebui sa procedez? Vreau sa fac in asa fel incat sa nu fie irevocabila treaba peste ceva timp.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:47, 6 Aprilie 2014
Donatia se revoca in cazuri stricte, nu ca se razgandeste cineva. Mergeti la un notar si va interesati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)
Procedura moștenirii cu părinții în viața Ana741 Ana741 Bună ziua! Părinții a doi copii cu vârste cuprinse între 30 și 33 sunt în viață dar sunt divorțați de 20 de ani. În urma divorțului fiecare ... (vezi toată discuția)
Donație elena1968 elena1968 Am donat un imobil părinţilor în anul 2000, de comun acord cu soţul. Se poate ataca donația de către soţ sau de copiii noștri? În ce cazuri ... (vezi toată discuția)