avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa construita fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa construita fara acte

Matusa mea a constuit o casa fara autorizatie pe un teren al meu,am facut sasizare la primarie .
Primarul i-a facut proces verbal si a amendato imediat, dar matusa a continuat constructi pana la finalizare in proportie de 90%.
Acum am inteles ca este caz penal.
Daca matusa plateste amenda penala CE SE INTAMPLA CU CASA?
Cel mai recent răspuns: aiurelul36 , utilizator 21:40, 6 Aprilie 2014
Va trebui sa va judecati cu matusa.

Nu este vorba de o amenda penala.

Este un caz civil si daca nu va intelegeti cu matusa, va trebui sa deschideti o actiune la instanta civila impotriva matusii.

Puteti sa-i solicitati sa demoleze constructia ridicata pe terenul dvs. fara acordul dvs., pe cheltuiala ei si obligarea acesteia la daune cominatorii pe zile intarziere.
Puteti sa-i solicitati si o suma de bani pentru lipsa de folosinta a terenului.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
primaria mi-a raspuns scris ca este caz penal deoarece a construit dupa procesul verbal de sistare a lucrarilor.
CUM ESTE LEGAL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexe construite ilegal pe casa mea lupascu vasile lupascu vasile am cumparat in 2002 o casa pe care era construite ilegal anexe,intre timp casa vecina a fost vinduta altui proprietar.Doresc sa si demoleze aceste anexe ... (vezi toată discuția)
Drept la proprietate! camelia21 camelia21 Buna ziua! Parintii mei au o pb si nu stiu sigur cum sa o rezolve!Acum 5 ani au cumparat un teren,are si schita cadastrala,planul de situatie la teren!Numai ... (vezi toată discuția)
Garaj construit pe teren proprietate emilia73 emilia73 Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un ... (vezi toată discuția)