avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbrajul în litigiile având ca obiect refuz ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbrajul în litigiile având ca obiect refuz comunicare informatii de interes public

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Am actionat in judecata o institutie care a refuzat comunicarea unor informatii de interes public, dupa depunerea actiunii la tribunal instanta mi-a solicitat sa platesc 50 lei taxa de timbru. Desi potrivit art. 22 alin 5 din Legea 544/2001 plangerea e scutita de taxa de timbru, la art. 16 din OUG nr 80/2013 se prevede ca: "in materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vatamati in drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cererile pentru anularea actului sau, dupa caz, recunoasterea dreptului pretins, precum si pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinte sau a oricarui altui inscris — 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ —10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei.
Instanta judecand imi admite actiunea. Ulterior autoritatea publica depune recurs impotriva sentintei data de instanta de fond. Intrebarea mea este daca autoritatea publica trebuia sa plateasca sau nu taxa de timbru.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:46, 9 Aprilie 2014
:) Totuși, nu aveți cum să știți care ar fi fost rezultatul cererii de reexaminare. O asemenea cerere se soluționează de un alt complet decât cel învestit cu soluționarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)
Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)