In primul rand, trebuie verificat daca acea promisiune de vanzare este valabila, respectiv contine toate elementele prevazute de lege, daca pretul nu este neserios (adica daca nu cumva are o valoare foarte mica fata de valoarea de piata a obiectului vanzarii la momentul promisiunii), daca bunica dvs. si-a manifestat consimtamantul in mod valabil etc. Sunt mai multe aspecte pe care doar un jurist le poate analiza si vi le poate explica. De asemenea, trebuie sa precizati cand anume in 2011 a fost incheiata promisiunea, deoarece in functie de data semnarii (inainte de 1 octombrie sau dupa 1 octombrie), se vor aplica prevederi legale sensibil distincte,
Daca promsiunea este valabila, promitentul-cumparator nu detine totusi un drept de proprietate asupra terenului, ci are posibilitatea sa o oblige pe bunica dvs. sa incheie contractul de vanzare in termenii mentionati in promisiune sau, in caz de refuz al acesteia, sa solicite instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare, adica de titlu de proprietate.
Daca promisiunea nu este valabila, avand in vedere ca inteleg ca s-au achitat niste bani, promitentul-cumparator va putea solicita bunicii dvs. restituirea sumei respective.
In ceea ce priveste mentiunea utilizatorului pusa2mimi, potrivit careia "Daca nu este act autentic nu puteti ataca in instanta", aceasta este atat eronata (nu numai actele autentice se ataca in instant), cat si irelevanta in speta. Fara suparare, dar ar fi bine ca, in cazul in care nu va pricepeti, sa va abtineti. Nu de alta, dar induceti in eroare oameni de buna-credinta.