avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA neplatitor de TVA

Buna ziua!

1. Dupa inregistrarea la registrul comertului ce declaratii trebuiesc depuse mai departe in cazul unui PFA neplatitor de TVA?
2. Trebuie sa-si deschida cont pe PFA la o banca?
3. Persoana care si-a deschis PFA are masina personala. Vrea sa o foloseasca pentru activitatea PFA-ului. Trebuie sa faca contract de comodat? daca are foi de parcurs si ordin de deplasare chelt. cu comb. este deductibila 100%??

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:04, 8 Aprilie 2014
trebuie sa mergeti in termen de 30 zile la administratia financiara in raza in care aveti sediul PFA-ului si sa intocmiti declaratia de venit estimat (220).

nu trebuie sa deschideti un cont in mod special decat daca veti incasa prestarile prin banca.

autovehiculul il veti folosi cu foi de parcurs si cu bonuri de combustibil si alte consumabile atasate la foaia de parcurs.
Un PFA are dreptul sa-si deschida cont la Trezorerie? Presteaza servicii unei institutii publice.

Multumesc!
da, are dreptul sa-si deschida cont si la trezorerie
Termenul de depunere 220 - 15 zile; alta declaratie obligatorie : D 600 (pensie) daca nu aveti ctr individual de munca in alta parte si aveti venituri mai mari de 804 lei pe luna.

Tot in 15 zile trebuie sa cumparati doua registre ( RJIP si RI) si sa le inregistrati unde aveti sediul profesional( anaf). RUC este optional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa prestari servicii italia mihaescualexandru mihaescualexandru Buna ziua, Sunt electrician prestez servicii ptr. firma din Italia pe teritoriul Italiei. Vreau sa imi deschid un PFA cu sediul in Romania ptr. a putea ... (vezi toată discuția)
Declaratii dupa deschidere intrep.individuala lidiao lidiao Buna ziua, in 19.02.2014 am primit CUI-ul, am optat pentru inreg.in scop TVA trimestrial.Nu am nici-un angajat.Am cheltuieli de infiintare II Ce declaratii ... (vezi toată discuția)
Rjip lipsa mihaela78mihaela mihaela78mihaela Buna ziua. Anul trecut , in aprilie, am deschis un PFA cu obiect de activitate - alte forme de invatamant cod CAEN 8559. L-a momentul deschiderii , dupa ce am ... (vezi toată discuția)