avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare fonduri europene Tanar Fermier
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare fonduri europene Tanar Fermier

Buna ziua.
Sunt un tanar de 28 de ani, in prezent lucrez pentru o companie, si doresc sa ma orientez spre o alta activitate care sa ma satisafaca profesional si financiar. Mai pot spune ca am terminat ASE cursuri la zi, specializarea Management.

Doresc sa-mi fac o ferma de vaci de lapte si incerc sa strang cat mai multe informatii. Asemenea as dori sa accesez si fonduri nerambursabile. Vreau ca totul sa fie bine facut, cu seriozitate.

Nu provin din familie de fermieri, dar cunosc foarte bine viata la tara, doresc sa ma mut in casa bunicilor unde sa imi desfasor activitatea, pe pamantul lor, eventual voi cumpara si eu pamant pe numele meu, oricum voi avea nevoie.

1. Care este masura cea mai potrivita pe care ar trebuii sa o acceseze un tanar viitor fermier la inceput de drum in agricultura?
Am inteles ca trebuie sa am macar un PFA.

2. Care sunt conditiile minime impuse pentru a fi eligibil si a obtine fonduri europene?

3. Trebuie sa am studii de specialitate?

4. Zona este destul de saraca, in judetul Vaslui, ma poate ajuta cumva acest lucru?

5. Cate UDE sunt necesare? Am inteles ca pentru fiecare animal care da lapte se primesc 0,925 UDE.

6. Care sunt constructiile minime necesare pentru ferma, si care sunt conditiile in privinta lor ? Eu stiu ca este nevoie de un grajd, sala pt tancul de racire, sala de muls. Nu stiu daca sunt conditii in privinta realizarii lor, nu as vrea sa investesc nicte bani si sa ma trezesc ca nu corespund unor standarde, poate trebuiesc facute din anumite materiale. Despre platforma de dejectii daca este obligatorie.

7. Exista o suma minima obligatorie pe care trebuie sa o investesc eu? prin ce mijloace trebuie demonstrata?

8. Care este perioada in care se depun proiectele?

9. Toate constructiile si terenurile trebuie sa fie pe numele meu?

Orice alt sfat este bine-venit.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 10:14, 8 Aprilie 2014
1.2.3.4.5. la aceste intrebari se poate raspunde in momentul in care apar spre consultare ghidurile , dar pentru o orientare puteti consulta masura 112 si 121 din vechiul program la addresa www.apdrp.ro
6.Conditiile pe care trebuie sa le indepliniti in constructia grajdului cred ca cei de la camera agricola va pot da toate informatiile.
[ link extern ]
7. Suma care reprezinta cofinantare trebuie sa existe in contul dedicat proiectului la momentul semnarii contractului. Cuantumul acesteia inca nu se cunoaste.
8 Depunerea proiectelor nu este certa si se preconizeaza sa inceapa in aceasta vara-toamna. Puteti sa demarati proiectul de constructie, avizele....etc. Terenul pe care doriti sa construiti precum si un nr. de animale trebuie sa fie inregistrate la APIA si in registrul de evidenta al animalelor cu maxim 6 luni inainte de a aplica.
Toate aceste conditii le veti putea citi cand apar ghidurile pe site apdrp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene masura 6.1 si 6.3 florinbalas florinbalas Buna ziua Daca accesez fonduri europene pentru masura 6.1 este in valuare de 50.000euro pentru tanarul fermieri care doreste sa fac o ferma de ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene privind pomi fructiferi alexandruflorescu alexandruflorescu Buna ziua. Am deja o livada de 2000mp cu pomi fructiferi(pruni,125 buc) formata anul acesta si as vre sa ma extind pt anul viitor cu inca 3-400 buc pe o ... (vezi toată discuția)
Ce fonduri ue nerambursabile pot obtine? andreiutunicul1 andreiutunicul1 buna.ma numesc andrei si sunt student..m-ar interesa ca dupa ce termin facultatea sa-mi deschid o ferma de animale si nu stiu care sunt ajutoarele pe care ... (vezi toată discuția)