Buna ziua!
Vara anului trecut mi-a murit singurul frate.Inaintea lui mi-au murit si parintii. Deci a ramas mostenire 2 case,pamant etc...
Dar acest frate a murit in Italia,si am incercat sa sun la consulat dar nu raspunde nimeni. Mentionez ca nu are urmasi.Vreau sa fac succesiunea pe mine, dar nu am certificat de deces(am doar foaia aceea de la firma de funerarii).
Daca fratele nu era casatorit si nu are copii, atunci dupa parintii dv. sunteti singurul mostenitor, astfel ca nu aveti de ce sa va mai complicati cu depunerea unor acte din care sa rezulte decesul fratelui dv.
Daca fratele era casatorit la data mortii sale sau are copii, atunci riscati o actiune in anulare a certificatului de mostenitor introdusa de catre mostenitorii legali ai fratelui dv. (sotia sa supravietuitoare sau copiii lui) in situatia in care nu declarati la notar, cu ocazia dezbaterii succesiunii dupa parintii dv., despre existenta fratelui decedat si a mostenitorilor acestora. ;)
Succesiuni
titi marina
Va salut cu respect.
Revin cu o intrebare la care, deocamdata, nu gasesc raspunsul cert.
Am fost patru frati. Dupa decesul tatalui si mamei noastre, nu am ... (vezi toată discuția)