avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de proprietate autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de proprietate autoturism

In luna aprilie a anului 2010 am facut schimb de autoturisme, eu am dat-o pe a mea la un individ si am primit in schimb alt autoturism pe care pana l-a sfarsitului anului 2010 am radiat-o.La momentul acela nu s-au intocmit nici un fel de acte crezind ca toti oamenii sunt de buna credinta cum am fost eu.In acest moment masina figureaza la finante tot pe numele meu, individul a platit aproape un an de zile impozitul dupa care a ,,vandut'' masina la alt individ ,si acela mai departe.Acum masina nu se stie unde este ,iar eu am de platit impozit din urma, care nu este deloc de neglijat.
Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot sa fac transfer de prorietate a autoturismului , din proprietatea mea in proprietatea celui cu care am facut intelegerea ,cu impozitul aferent, tinind cont ca finantele ma obliga sa platesc impozitul .
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:29, 8 Aprilie 2014
Aveti 3 variante :
1) Contactati persoana si faceti un act la notariat prin care recunoaste schimbul si ca acea masina a intrat in posesia lui. Mai departe depuneti la Finante Publice locale cerere de modificare si dovada ca nu mai sunteti de atunci (2010) proprietar.
2) Daca nu vrea, declarati masina furata la POLITIE si se va identifica actualul proprietar al masinii, caruia ii cereti sa recunoasca proprietatea si sa faceti un act la notariat, ori de vanzare cumparare si astfel dovediti transferul de proprietate la Biroul Finante Publice Locale de unde veti fi sters (actualizare prin indreptare situatie prezenta conform cu realitatea).
Nu uitati ca daca va intelegeti se va stinge si plangerea penala de furt a masinii.
3) Daca nu merg cele 2 variante apelati la instanta unde va trebui sa faceti dovada ca nu mai sunteti proprietarul masinii si cereti ca prin incheiere sa fiti degrevat de obligatie si aceasta sa fie transferata la actualul proprietar al masinii ce va trebui sa achite retroactiv datoriile.
Cu hotararea mergeti si actualizati situatia la FINANTE PUBLICE LOCALE.
Succes !
E foarte dificil. Stiti unde si la cine e masina acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ponoase cu o masina "vanduta" dudescu dudescu Buna ziua, Ma lovesc de o problema, ma doare buzunarul :). In 2006 am vandut cu contract de vanzare cumparare o masina fara sa mai fac alte demersuri, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Cine ma lamureste dorel_santi dorel_santi acuma 2 ani, parintii mei a vandut un autovehicul, o dacie 1300, tranzactia s-a facut pe o simpla hartie de mana, ca pe vremuri, banii pe masina a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism -garantat pe contract de imprumut bucan_george bucan_george Am incheiat contract de imprumut cu cineva de 13200lei . Acesta a pus garantie un autoturism marca Renault Laguna 2,dar nu a mai fost gajat. In urma ... (vezi toată discuția)