avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Act constitutiv si statut ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Act constitutiv si statut ONG

Bună ziua,
Vreau să înființez un ONG, dar nu vreau să apelez la o firmă de avocatură.
Am depus cererea pentru rezervare de denumire la Min.Justiției, iar următorul pas ar fi autentificarea Actului Constitutiv și a Statutului. Întrebarea este: Cum pot să creez actul const și statutul? Pot să iau un model de la orice asociație și să îl adaptez după ce cred eu că ar fi bine pentru asociația mea? sau există niște formulare standard și alte reguli clare ce trebuie respectate?
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 09:20, 10 Aprilie 2014
Nu exista formulare standard. Intr-o abordare minimalista, puteti dezvolta textele pt actul de constituire si statut pe baza prevederilor OG 26/2000 (completata cu legile aferente). La limita puteti adapta textele unei organizatii deja create, dar recomandarea de buna practica e ca statutul sa fie proiectat in conformitate cu specificul organizatiei. Cu alte cuvinte, sa fie adaptat la misiunea organizatiei, modul de abordare si nr de membri. Diferentele se refera la diverse aspecte privind functionarea organizatiei (tipuri de membri, drepturile si obligatiile lor, structurarea organelor de decizie, respectiv, a procedurilor de adoptare a deciziei, etc.)
Uite un link ajutator: [ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
grunwald, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati ponderate de vot in aga asociatie (nu de propietari) AdiM01 AdiM01 Buna seara, Doresc sa infiintez o asociatie alaturi de alti 4 membri fondatori. Vreau ca modul de conducere sa fie asemeni unui SRL, astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Redactare statut + act constitutiv ong Bursuc Andrei Bursuc Andrei Am o mica problema si gasesc diverse informatii si surse ce ma bulverseaza oarecum si am nevoie de putin feedback. Incerc sa termin partea de legalitate al ... (vezi toată discuția)
Paragraf legal/ilegal in statutul unui ong profesional adinka adinka doresc sa ma inscriu intr-o asociatie profesionala si am descoperit in statutul acesteia urmatorul paragraf: Membru ONG se angajeaza prin aderare: ... (vezi toată discuția)