avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exceptii concediere femei insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exceptii concediere femei insarcinate

Buna ziua,

In ce conditii putem concedia o femeie insarcinata, care nu vine la munca pentru ca nu vrea, nu prezinta concediu medical, nu are nici un fel de problema ci pur si simplu nu vrea sa lucreze.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:25, 9 Aprilie 2014
O puteti concedia oricand doriti, insa in cazul in care va va da in judecata va castiga.
Se poate suspenda contractul individual de munca in temeiul art. 51 alin. (2) din codul muncii, si anume pentru absente nemotivate.
Se va emite o decizie de suspendare pentru zilele in care salariata a absentat nemotivat cu orpirea drepturilor salariale pentru acele zile (art. 49 alin. (2) din codul muncii).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
codulmuncii, utilizator
i
nsa este inadmisibil sa nu poti concedia gravida in cazul abaterilor disciplinare grave numai pe motiv ca e gravida.

Din cauza legilor prost gandite si excesiv de sociale, am ajuns sa ne fie frica de salariatele gravidele, in loc sa ne bucuram alaturi de ele.Daca ai o gravida pe an, care te trateaza ca si "guvernul actual" adica in folosul propriu si te mai tine si in sesizari la ITM, ca nu are conditii, ca scaunul e tare, ca ecranul calculatorului o radiaza, ca nu poate veni la program ca are greturi, tu practic nu mai faci productie, ci ajungi sa faci temenele, sa scapi mai repede de ea.

Nu are cum sa se taie efectiv tot salariu.
freeelis a scris:

Nu are cum sa se taie efectiv tot salariu.


Din nou: asa este. Incercam sa sugerez ca se poate taia 10% din multe salarii de acum incolo (adica salariile din momentele = lunile viitoare, cand angajata va reveni la munca), ca sanctiune disciplinara.
Si ca, desigur, zilele de absenta nemotivata, nu se platesc = nu se slarizeaza.
Nu vreau sa intru in nici o polemica, sfaturile d-lui consultant freeelis sunt foarte bune si corecte. Numai bine.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot ... emamari74 emamari74 Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot primi dacă nu m-am prezentat la serviciu 3 zile (deoarece am cerut lichidarea la zi și firma ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)